Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:24 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 20:07

Παναιτωλικός: Κορνέλιους η αποκάλυψη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός συγκαταλέγεται στις «αποκαλύψεις» του φετινού πρωταθλήματος και η περίπτωσή του θα μας απασχολήσει αρκετά το ερχόμενο καλοκαίρι και ενόψει του Μουντιάλ.

Οταν στις 12 του περασμένου Ιουλίου ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντέρεκ Κορνέλιους, λίγοι θα περίμεναν πως ο 25χρονος πλέον αμυντικός θα συγκαταλέγονταν στις «αποκαλύψεις» της φετινής σεζόν. Ξέχωρα φυσικά από τα «καναρίνια» που τον πίστεψαν και τον έφεραν στα μέρη μας.

Με θητεία σε ΓερμανίαΚροατία και εσχάτως στο MLS, ο διεθνής στόπερ έφτασε στην Ελλάδα ως δανεικός από το Βανκουβέρ και «αναγέννησε» την καριέρα του. Δεν είναι τυχαίο πως μέσω των εμφανίσεών του στα «καναρίνια» «μονιμοποιήθηκε» εκ νέου στην Εθνική του και αποτελεί μέλος της στην εξαιρετική πορεία που διέγραψε μέχρι και την εξασφάλιση ενός «εισιτηρίου» για το επερχόμενο Μουντιάλ. Οπου και στην πατρίδα του θεωρούν «βέβαιο» πως θα βρίσκεται στην αποστολή για το Κατάρ, οπότε και αυτόματα θα εκτοξευτούν, περαιτέρω, οι «μετοχές» του.

Το deal του Παναιτωλικού με το Βανκούβερ που έχει τα δικαιώματά του εκπνέει τον Δεκέμβριο του 2022, όμως με γνώμονα πως θα υπολογίζεται για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου η τρέχουσα συνεργασία τους θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, οπότε και θα διακοπεί το πρωτάθλημα της νέας σεζόν λόγω του Μουντιάλ (η σέντρα του έχει οριστεί για τις 21/11). Τα «καναρίνια» μάλιστα θα έχουν και οικονομικό όφελος από τη διαφαινόμενη εκεί παρουσία του και το μόνο σίγουρο είναι πως η επόμενη ημέρα του θα αποσαφηνιστεί πριν από το συγκεκριμένο χρονικό σημείο.
Στη συμφωνία των εμπλεκόμενων πλευρών από το Αγρίνιο διατηρούν οψιόν αγοράς του, όμως δεν είναι τόσο απλό ώστε να ενεργοποιηθεί. Ξέχωρα από το ότι χαρακτηρίζεται (ιδιαίτερα) υψηλή για τα ελληνικά δεδομένα, ας μη λησμονούμε πως ο Κορνέλιους βρίσκεται στο limit up (και με ανοδική πορεία) της καριέρας του και υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Από τον Γενάρη μάλιστα υπήρξαν οι πρώτες προτάσεις για την απόκτησή του και εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως σε περίπτωση που παραχωρούνταν τότε ή κάτι ανάλογο συμβεί το καλοκαίρι, ο Παναιτωλικός θα αποκομίσει οικονομικό όφελος, ανεξαρτήτως εάν συμφωνούν ή όχι από την άλλη άκρη του Ατλαντικού (υποθετικό σενάριο, εφόσον η πρόταση που θα γίνει υπερβαίνει την οψιόν που διατηρεί ο ελληνικός σύλλογος αυτόματα την ενεργοποιεί και καρπώνεται τη διαφορά).

Βέβαια πρωταρχικό μέλημα στο Emileon θα είναι η παραμονή του Κορνέλιους στο club με τον οποιοδήποτε τρόπο, ακόμη και με επέκταση του δανεισμού του τουλάχιστον μέχρι το φινάλε της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Αλλωστε και ο παίκτης είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες που έχει συναντήσει στο Αγρίνιο, την ομάδα και τους ανθρώπους της, ενώ υπάρχει και η παράμετρος «άλμα στην καριέρα του».

Δηλαδή το σωστό σκεπτικό ότι πιο εύκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε παίκτης να πάρει μεταγραφή παίζοντας στην Ευρώπη παρά στο MLS, ενώ τα «καναρίνια» έχουν κατά καιρούς «τροφοδοτήσει» όλους τους εγχώριους «μεγάλους». H γνώμη/θέλησή του θα «βαρύνει» πολύ την οποιαδήποτε σχετική κουβέντα, πόσο δε όταν στον Παναιτωλικό λογίζεται για «κολόνα», ενώ στο Βανκούβερ δεν έχει «μόνιμη» θέση στο αρχικό σχήμα. Αυτό που αναφέραμε παραπάνω πως μέσω των «κυανοκίτρινων» επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Υπό αυτές τις συνθήκες το καλοκαίρι θα μας απασχολήσει αρκετά η περίπτωσή του, αφού θα πέσουν στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα. Επέκταση δανεισμού, αγορά, μεταγραφή ή και τίποτα εκ των τριών.

Λεπτομέρεια μεν, αλλά άκρως ενδιαφέρουσα. Εφόσον συμπεριληφθεί στην αποστολή του Καναδά για το Μουντιάλ και εκείνη τη στιγμή φορά ακόμη τη φανέλα του Παναιτωλικού τότε θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του club που θα συμμετάσχει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο ΚΟΡΝΕΛΙΟΥΣ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ
Συμμετοχές: 25
Επεμβάσεις: 79
Κλεψίματα: 38
Γκολ: 2
Τελικές: 12

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 391 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.