Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2022  1:39 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 09:44

Τα ζητήματα Υγείας του νομού Αιτωλοακαρνανίας στην εφ΄ όλης της ύλης συνάντηση εργασίας του Σπήλιου Λιβανού με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Στην ταυτόχρονη και παράλληλη στήριξη των νοσοκομείων Αγρίνιου και Μεσολογγίου κατέληξε η συνάντηση εργασίας που είχαν ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σπήλιος Λιβανός.

Ο κ. Λιβανός επισκέφτηκε τον κ. Πλεύρη στο γραφείο του στο Υπ. Υγείας και πραγματοποίησαν μία εφ΄ όλης της ύλης συνάντηση εργασίας αναφορικά με όλα τα ζητήματα Υγείας που απασχολούν συνολικά τον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, ο κ. Λιβανός μετέφερε στον κ. Πλεύρη τα δίκαια αιτήματα και την αγωνία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των πολιτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών των δυο νοσοκομείων του μεγαλύτερου και ιδιαίτερα δύσβατου νόμου της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανέλυσε τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν θέτοντας τις βάσεις για την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής στήριξης όλων των δημόσιων μονάδων υγείας σε όλη την Αιτωλοακαρνανία μέσα στο σαφές πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την ενίσχυση του ΕΣΥ και της σύγχρονης παροχής κάλυψης της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα σε μια εποχή πανδημιών και μεγάλων παγκόσμιων προβλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε συγκεκριμένες ελλείψεις που πρέπει να καλυφθούν:
  • Στο Νοσοκομείο Αγρινίου επικουρικοί γιατροί ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής και Αιματολογίας.
  • Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου επικουρικοί γιατροί ειδικότητας Αιματολογίας ή Παθολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Αναισθησιολογίας και Παιδιατρικής.
  • Στα Κέντρα Υγείας του νομού ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Λιβανός επεσήμανε την καλή δουλειά τόσο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Σερασκέρη και της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου κυρίας Φιλιπποπούλου, όσο και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, ενώ αναφέρθηκε - ευχαριστώντας τους για μια ακόμη φορά - και στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν καθημερινά μάχη με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια υπό τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας.

Τέλος, ο βουλευτής προσκάλεσε τον Υπουργό Υγείας να επισκεφθεί σύντομα τις δομές υγείας της Αιτωλοακαρνανίας για να έχει πλήρη εικόνα.
Διαβάστηκε 1365 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 09:52
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα