Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:48 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 12:12

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσικοθεατρική παράσταση "ΦΕΥΓΩ" από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μουσικοθεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας του Μουσικού σχολείου Αγρινίου, που συνδιοργάνωσαν το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και ο Δήμος Αγρινίου.

Η παράσταση με τον τίτλο «ΦΕΥΓΩ»δόθηκε από την Παρασκευή 18 έως και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Στο έργο προβάλλονται η κοινή μοίρα του ανθρώπου, οι ζοφερές συνέπειες του πολέμου, τα όνειρα,οι ελπίδες των προσφύγων για την πατρίδα που βίαια εγκαταλείπουν και για τη νέα πατρίδα στην οποία καλούνται να εγκλιματιστούν.

Το μήνυμα του έργου η ανθρωπιά,η αλληλεγγύη, η αγάπη είναι τα μόνα συναισθήματα που μπορούν να συνδράμουν στην προσφυγιά.

Η σύλληψη της ιδέας και η σκηνοθεσία ανήκουν ανήκουν στον μαθητή  του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου Κωνσταντίνο Παπαγιάννη ενώ την παράσταση πλαισίωσαν μαθητές της θεατρικής ομάδας του Μουσικού σχολείου Αγρινίου.

Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου κ.Ευδοξία Μπεκούλη συνεχάρη τους μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση και στο χαιρετισμό της τόνισε : «Με το άριστο αυτό αποτέλεσμα τα παιδιά μας δίδαξαν ΠΩΣστήνεται  μια θεατρική παράσταση με τρόπο επαγγελματικό, με πολύ δουλειά, με υπομονή, καλή συνεργασία και πόσο μπροστά στο θέμα της προσφυγιάς πόσο επίπλαστα και ανούσια είναι τα καθημερινά μας προβλήματα στο μικρόκοσμο του καθενός. Μας δίδαξαν ότι πάνω στα πανιά τωνεφηβικών τους καραβιών υπάρχει ο ούριος άνεμος της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας  και της αγάπης».

Ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Αγρινιου Γεώργιο Παπαναστασίου και την  Αντιδήμαρχο πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου για το αγκάλιασμα της προσπάθειας των παιδιών, την χορηγία και τη συνεργασία.

Επίσης ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που στήριξαν την παράσταση έτσι όπως την είχαν οραματιστεί οι μαθητές.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου φανερά συγκινημένος δήλωσε : «Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στο γραφείο μου η συμμαθήτριά μου και Διευθύντρια του Μουσικού σχολείου Αγρινίου  κ. Ευδοξία Μπεκούλη μαζί με τα παιδιά κατάλαβα αμέσως μέσα από το βλέμμα τους τη φλόγα της δημιουργίας και συναίνεσα στη στήριξη αυτής της παράστασης.Τα κατάφεραν και ήμασταν και θα είμαστε δίπλα τους στη συνέχεια του ταξιδιού τους,  Άλλωστε η προσφυγιά είναι δεμένη με την ιστορία μας και με την κοινή ανθρώπινη μοίρα».

Στην πρεμιέρα της παράστασης παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου η οποία συνεχάρη την Δ/ντρια του σχολείου κ.Ευδοξία Μπεκούλη για την αξιόλογη παράσταση που έδωσαν μαθητές του σχολείου της δικής της ευθύνης τονίζοντας ότι :“ Με την  παράσταση είδαμε με τα μάτια της ψυχής και της φαντασίας τις πραγματικές ιστορίες ανθρώπων προσφύγων κατατρεγμένων, ανθρώπων που η ζωή τους άλλαξε από βίαιη αλλαγή της τύχης τους λόγω των πολεμικών συνθηκών που επικράτησαν στην πατρίδα τους.Εύχομαι  σε όλους τους μαθητές να είναι δημιουργικοί και να συνεχίσουν να ονειρεύονται».

Ο μαθητής Κωνσταντίνος Παπαγιάννης ήταν πολύ χαρούμενος  που τους δόθηκε η ευκαιρία να προβάλουν απλόχερα στο κοινό μια σύγχρονη μουσικοθεατρική παράσταση που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη και φαντασία.

Διαβάστηκε 958 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.