Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  7:26 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 23:04

DOPE DEFAULT – single “Down To Pieces” από το άλμπουμ“Division”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Down To Pieces”

(Δείτε το music video εδώ)


Σχηματισμένοι στα τέλη του 2015, οι Dope Default είναι ένα metal σχήμα από τη Θεσσαλονίκη, επηρεασμένοι από μπάντες όπως οι Black Label Society, Metallica, Planet of Zeus, Pantera και Queens of the Stone Age.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP το 2015, με τίτλο ‘Nuclear Honeymoon’,  ενώ μετά από αρκετές αλλαγές μελών, κυκλοφόρησαν το 2ο EP τους το 2017, με τίτλο ‘Tales from the Wasteland’.

Έχοντας πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, κυκλοφόρησαν το 2018 το πρώτο τους full-length album, με τίτλο ‘Ofrenda’, που τους έκανε γνωστούς σε ένα ευρύτερο κοινό. Ακολούθησε το 2019 το album ‘Imprisoned’, με νέο front man, ένα album που ήταν ένα μεγάλο βήμα προς νέα κατεύθυνση για την μπάντα.

Το φθινόπωρο του 2020 κυκλοφόρησαν το single ‘Down to Pieces’, το οποίο και συνοδεύεται από βίντεο κλιπ, σε σκηνοθεσία Τάσου Αμαραντίδη. Είναι το πρώτο τους κομμάτι από τον νέο δίσκο τους, με τίτλο ‘Division’, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022.  Στο ‘Division’ γίνεται μια στροφή σε πιο μελωδικά μονοπάτια, με κομμάτια όπως τα ‘Duplicity’ και ‘So Far Away’, ταυτόχρονα όμως διατηρώντας τον riff-based χαρακτήρα της μπάντας, όπως δείχνουν τα ‘Future Without’ και ‘The Saint of Killers’.

Τη μίξη και το mastering  στο ‘Division’ ανέλαβε ο Θάνος Μυλωνάς, ενώ το artwork επιμελήθηκε ο Πολωνός Kacper Gilka.


Ακούστε το άλμπουμ "Division" εδώ


 

 

Official links

                    


Διαβάστηκε 624 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία