Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:24 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 00:16

"ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ" στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ από την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 21:30

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ταινία "ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ"  από την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ, στις 9:30 μ.μ.

Σκηνοθεσία Τζο Ράιτ

Πρωταγωνιστούν Πίτερ Ντίνκλατζ, Χέιλι Μπένετ, Κέλβιν Χάρισον Τζ., Μπεν Μέντελσον

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Τζο Ράιτ, προσφέρει στους κινηματογραφόφιλους μια συμφωνία συναισθημάτων γεμάτη μουσική, ειδύλλιο, και ομορφιά, με το «Συρανό Ντε Μπερζεράκ», μια ρομαντική ταινία εποχής με την οποία αναβιώνει ευφάνταστα τη σπαρακτική διαχρονική ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου που συγκινεί πολλές γενιές θεατών στις ποικίλες διασκευές της.

Ένας άνδρας μπροστά από την εποχή του, ο Συρανό ντε Μπερζεράκ, (τον υποδύεται ο Πίτερ Ντίνκλατζ του “Game Of Thrones”) πάντα καταφέρνει να θαμπώνει τους αντιπάλους του, είτε με σφοδρά λογοπαίγνια σε μια λεκτική κονταρομαχία είτε με άψογη ξιφασκία σε μια μονομαχία. Πεπεισμένος, ωστόσο, πως η εμφάνισή του τον καθιστά ανάξιο της αγάπης μιας αφοσιωμένης φίλης, της λαμπερής Ρωξάνης (την υποδύεται η Χέιλι Μπένετ) ο Συρανό δεν εκδηλώνει τα συναισθήματά του προς αυτήν, και η Ρωξάνη στο μεταξύ ερωτεύεται με την πρώτη ματιά τον Κρίστιαν (στο ρόλο ο Κέλβιν Χάρισον).

Στην παράδοση των κλασικών ταινιών της MGM που απογειώνουν το συναίσθημα του θεατή σε λυρισμό, μουσικότητα, αλλά και εικονογράφηση των πιο ρομαντικών ιστοριών, ο βραβευμένος Τζο Ράιτ ενορχηστρώνει ένα σύνθετο cast ηθοποιών για την επική ιστορία του εύγλωττου γλωσσικά μα καταραμένου ερωτικά, Συρανό.

Ύστερα από την έντονη πολιτική βιογραφία του «Darkest Hour», το φαντασμαγορικό και πλούσιο στιλιστικά «Anna Karenina», την γλυκόπικρη ερωτική εποποιία του «Atonement» και την λεπτεπίλεπτη λογοτεχνική διασκευή του «Pride & Prejudice», αναλαμβάνει μια μεταφορά σε μια ρομαντική και βαθιά διαχρονική ιστορία ανομολόγητου έρωτα και κρυφής ερωτικής διεκδίκησης.

Η ευφυία και το κουράγιο είναι τα μόνα όπλα που διαθέτει ο Συρανό, ως σπαθί και ασπίδα απέναντι σε μια αρένα συναισθημάτων και αντίξοων συνθηκών. Οι λεκτικές μονομαχίες, η γλωσσική μάχη απέναντι σε κάθε αντίζηλο και η εσωστρέφεια του «διαφορετικού» ερωτευμένου, θρέφουν την ιστορία ενός παραμυθιού που μεταφέρεται στον κινηματογράφο γεμάτο μουσική και νέα τραγούδια. Το εμπόδιο του Συρανό για να κατακτήσει την καρδιά της αγαπημένης τους είναι ο συνάδελφός του, στρατιώτης της φρουράς του Βασιλιά, που υπερτερεί σε σωματική διάπλαση.

Ο Συρανό δεν έχει εκδηλώσει τα συναισθήματά του για τη φωτεινή Ρωξάνη. Είναι ωστόσο λάτρης της λογοτεχνίας και άνθρωπος της βαθιάς διανόησης. Η Ρωξάνη είναι η αφοσιωμένη φίλη του Συρανό πολλά χρόνια. Ο ίδιος ήταν κρυφά ερωτευμένος μαζί της για όλη του τη ζωή, αλλά παρέμεινε πεπεισμένος ότι η εμφάνισή του τον καθιστά ανάξιο της αγάπης της. Από τη δική της οπτική, η Ρωξάνη επιδιώκει να εκδηλώσει τον αληθινό της ρομαντισμό προς το πρόσωπο του επιβλητικού πλούσιου μνηστήρα της, έναν ισχυρό Δούκα που αδυνατεί να εκτιμήσει τα χαρίσματά της. Θα ερωτευτεί κεραυνοβόλα τον παρορμητικό Κρίστιαν, τον στρατηλάτη της βασιλικής φρουράς. Η Ρωξάνη παρακαλεί τον Συρανό να προσέχει και να τον προστατεύει και ο Συρανό με τη σειρά του ενθαρρύνει τον Κρίστιαν να προσελκύσει τη Ρωξάνη με ερωτικά γράμματα - διαπιστώνοντας αμέσως ότι ο Κρίστιαν χρειάζεται να επωφεληθεί από τις συγγραφικές του δεξιότητες. Με αυτόν τον τρόπο, ο Συρανό θα μπορέσει επιτέλους να εκφράσει τα αληθινά του συναισθήματα, έστω και μέσω κάποιου άλλου. Παγιδευμένος σε ένα κρυφό ερωτικό τρίγωνο, θα καταφέρει να λύσει ένα τρυφερό και απίστευτα γλυκόπικρο ερωτικό μπέρδεμα που θα τον παρασύρει στα ύψη της ευτυχίας και στα βάθη της απόγνωσης και ο θεατής θα παρασυρθεί σε μια συμφωνία συναισθημάτων γεμάτη μουσική και ομορφιά.

Η ελεύθερη αναβίωση της εποχής από το 1640 μέχρι το 1712 περίπου, έγινε σε ένα νησί της Σικελίας. Τα κοστούμια και η σκηνογραφία ενίσχυσαν την καλλιτεχνική ελευθερία των δημιουργών, ώστε η ταινία να αποτελέσει μια ερωτική επιστολή στην ίδια την ιδέα του έρωτα.

Κομβικής σημασίας για την αισθητική και το συναισθηματικό αποτύπωμα του φιλμ ήταν τα μουσικά κομμάτια που ερμήνευσαν οι ηθοποιοί. Τα τραγούδια υπέγραψαν ο Άαρον Ντέσνερ και ο Μπράις Ντέσνερ του ροκ συγκροτήματος The National – πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ανεξάρτητα ροκ συγκροτήματα στον κόσμο και τα album τους Boxer, High Violet, Trouble Will Find Me και Sleep Well Beast έχουν λατρευτεί από το ελληνικό κοινό. Ο Ματ Μπέρνιγκερ, ο τραγουδιστής των National, υπέγραψε τους στίχους των τραγουδιών, στα οποία εμφύσησε την ερωτική μελαγχολία και την ποιητική ενατένιση για τα οποία διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, τα τραγούδια “Every Letter” και “Somebody Desperate” απογείωσαν τη μουσική ταυτότητα της παραγωγής.

Ώρες προβολής: 9:30 μ.μ. Καθημερινά 
Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι :

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€

ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας ) 4€

Ενημέρωση -  Ανακοίνωση

Μέχρι νεότερης ανακοίνωσης στο «ΑΝΕΣΙΣ» θα επιτρέπεται  η είσοδος μόνο στο 30% των θεατών, αν και λειτουργεί ως «αμιγής»  χώρος σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. 

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται ακολουθώντας τις οδηγίες και το πρωτόκολλο των υγειονομικών αρχών
  • Ο χώρος του Κινηματογράφου λειτουργεί ως «αμιγής»σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.
  • Για την είσοδο του κοινού στις προβολές, για θεατές άνω των 17 ετών,απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης μαζί με την αστυνομική ταυτότητα.
  • Για παιδιά από 4 έως 17ετών, εναλλακτικά, γίνεται δεκτή δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, είτε βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών).

Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

*Η είσοδος, η παραμονή στην αίθουσα και η έξοδος γίνεται με τη χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την έξοδο και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Διαβάστηκε 448 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 00:47
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.