Δευτέρα, 30η Σεπτεμβρίου 2024  4:08 πμ
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 21:48

Παναιτωλικός-Βόλος 0-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αμφίρροπο παιχνίδι στο βροχερό Αγρίνιο, με τις δυο ομάδες να ψάχνουν το γκολ που λογικά θα τους έδινε τη νίκη. Ο Παναιτωλικός ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο μέρος, είχε δοκάρι με τον Νταγκό και δεν του δόθηκε πέναλτι-μαρς. Καλοί οι Βολιώτες στο δεύτερο μέρος, είχαν κι αυτοί δοκάρι με τον Βαν Φέερτ. Ξεχώρισε ο Μάρτενσον με το ώριμο παιχνίδι του.

Με το σύνηθες «4-2-3-1» παρέταξε τον Παναιτωλικό ο κόουτς Αναστασίου. Ανέστης κάτω από τα γκολπόστ, Χουχούμης, Κορνέλιους, Λάρσον, Μαλής οι τέσσερις της άμυνας. Ως κεντρικοί χαφ έλαβαν θέση οι Φλόρες-Μάρτενσον, έχοντας σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους τον Μεντόζα. Στα «φτερά» οι Μόρσεϊ-Νταγκό, μοναδικός προωθημένος ο Νίκος Kαρέλης.

Ο κόουτς Μπράτσος ξεκίνησε με την εξής ενδεκάδα για τον Βόλο: Κλέιμαν, Άλχο, Γκουλέν, Τσοκάνης, Πουρίτα, Φαν Βέερτ, Φερνάντες, Κορέα, Σοάρες, Ορόζ, Ρομέρο.

Το πρώτο ημίχρονο

Υπό βροχόπτωση ξεκίνησε το παιχνίδι στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να απειλεί πρώτος. Στο 10’, ο Νταγκό συνεργάστηκε με τον Μεντόζα. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός σούταρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των αντίπαλων διχτυών.

Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ψηλά, ρισκάροντας να δεχθούν αντεπιθέσεις. Στο 16’, ο Καρέλης έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και σούταρε με δύναμη από τα 20 μέτρα, χωρίς να καταφέρει να βρει στόχο. Τέσσερα λεπτά αργότερα το διαγώνιο σουτ του Νταγκό δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον κίπερ Κλέιμαν.

Οι Αγρινιώτες ζήτησαν πέναλτι σε παρατεταμένο τράβηγμα πάνω στον Καρέλη, με Τσέτσιλα και Ευαγγέλου (VAR) να μην βλέπουν παράβαση.

Στο 29’, ο Βόλος είχε την πρώτη του σημαντική στιγμή, μετά από ένα πεντάλεπτο κυριαρχίας του. Ο Ορόζ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση δεχόμενος παράλληλη μπαλιά, με τον Ανέστη να αντιδρά αποτελεσματικά. Στην εξέλιξη της φάσης ο Καρέλης βρέθηκε φάτσα με τον αντίπαλο κίπερ, αλλά κόπηκε πριν ολοκληρώσει.

Στο 33’, ο Μόρσεϊ αντικαταστάθηκε από τον Ντουάρτε, αφού είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα και έπαιζε αρκετά παρακινδυνευμένα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση και βρέθηκαν κοντά στο γκολ. Αμέσως μετά την αλλαγή του Μόρσεϊ, συρτό σουτ του Φλόρες κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο 41’, κι έπειτα από αλλεπάλληλες στημένες φάσεις ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι με κεφαλιά του Νταγκό. Ο Μαλής, εν συνεχεία, σούταρε άστοχα. Τρία λεπτά πιο μετά, ο Καρέλης πάτησε δυνατά νικώντας τους αντιπάλους στο αέρα, αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας. Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Καλύτερος ήταν ο Παναιτωλικός στο πρώτο μισό, χωρίς να καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Σε καλή βραδιά η αμυντική του τετράδα, που εξολόθρευσε τους περισσότερους κινδύνους. Μεσοεπιθετικά ιδιαίτερα κινητικοί ήταν οι Νταγκό-Μεντόζα, ενώ συμμετοχή σε καλές ευκαιρίες είχε και ο Καρέλης. Πρέπει να «ματώσει» για να πάρει πέναλτι ο Τίτορμος, καθώς το τράβηγμα της φανέλας του Καρέλη δεν συγκίνησε τους «άρχοντες» της αναμέτρησης.

Η επανάληψη

Χωρίς επιπλέον αλλαγές συνέχισε ο Αναστασίου στο δεύτερο μέρος, Μπαρτόλο και Ρεγκατέν αντί των Πουρίτα και Κορέα για το Βόλο.

Οι Βολιώτες απείλησαν πρώτοι με τον Βαν Φέερτ. Σεντερφορίσια κίνηση από τον Ολλανδό εντός περιοχής, που νικήθηκε από τον Ανέστη. Ο Παναιτωλικός απάντησε με ωραία ανάπτυξη αλλά κακό σουτ του Νταγκό στο 55’. Στην αντεπίθεση ο Ρεγκατέν έκανε όμορφη διαγώνια κίνηση και σουτ, με τον Ανέστη να έχει τον έλεγχο της πορείας της μπάλας, αφήνοντάς την να περάσει άουτ.

Πλησιάζοντας τη μια ώρα αγώνα, οι δυο ομάδες έδειξαν σημάδια κόπωσης και έκαναν αρκετά λάθη. Ο Παναιτωλικός, όμως, έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 70’. Ο Χουχούμης βρήκε υπέροχα με βαθιά διαγώνια μπαλιά τον Ντουάρτε, που με μονοκόμματο βολέ ανάγκασε τον Κλέιμαν να εκτιναχθεί εντυπωσιακά στη γωνιά του.

Από το κόρνερ, ο Καρέλης έπιασε αδύναμο γυριστό σουτ, που δεν ανησύχησε τους αντιπάλους. Ο Ντίαζ πέρασε στη θέση του Νταγκό στο 72’. Δέκα λεπτά αργότερα ο Βέργος αντικατέστησε τον Μεντόζα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Βόλος είχε υποψίες ευκαιριών με δυο αδύναμα μακρινά σουτ του Νίνη. Στο 89’, όμως, πλησίασε το γκολ, με τον Βαν Φέερτ να κάνει προβολή από τα πλάγια, σημαδεύοντας την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού.

Στις καθυστερήσεις οι δυο ομάδες είχαν από μια μεγάλη στιγμή. Αρχικά, ο Φερνάντες βρέθηκε φάτσα με τον Ανέστη μετά από λάθος του Φλόρες, αλλά ο Χουχούμης έκοψε σωτήρια. Στην αντεπίθεση ο Καρέλης έκανε το σπριντ από τα αριστερά, με το πλασέ του να περνάει λίγο εκτός εστίας. Το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Βολιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μισό. Ο Τίτορμος ισορρόπησε, είχε ορισμένες καλές στιγμές αλλά εγκλωβίστηκε από την τακτική του αντιπάλου. Εύλογα η λευκή ισοπαλία έμεινε μέχρι το τέλος.

Η σύνοψη

Ο Παναιτωλικός ήταν αρκετά καλός στο πρώτο μισό με δοκάρι και καλές ευκαιρίες. Ο ρέφερι αλλοίωσε το αποτέλεσμα, μη καταλογίζοντας καθαρό πέναλτι πάνω στον Καρέλη.

Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος στάθηκε πιο οργανωμένα στο γήπεδο και δυσκόλεψε την κυκλοφορία των Αγρινιωτών. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Χουχούμης και Μάρτενσον με καίρια κοψίματα και ψύχραιμες μεταβιβάσεις.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 510 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News