Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:17 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 14:46

Παναιτωλικός: με ορθή ποδοσφαιρική λογική και «καυτή» έδρα, το μέλλον του ανήκει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η σαββατιάτικη νίκη επί του Παναθηναϊκού ήρθε να τελειώσει, ουσιαστικά, μια και καλή την υπόθεση παραμονή. Παράλληλα, δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει σύσσωμη η παναιτωλική οικογένεια, τόσο στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν, όσο και στην επόμενη.

Ο δρόμος αυτός δεν μπορεί να είναι μοναχικός. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι η διοίκηση έμαθε από τα παθήματα του παρελθόντος και επιστρέφει σταδιακά στο γήπεδο.

Η εμπιστοσύνη δεν επανακτάται από μερικά καλά αποτελέσματα, ούτε από μια καλή σεζόν. Μπορεί να κερδηθεί, όμως, με στοχευμένες κινήσεις κοινής ποδοσφαιρικής λογικής.

Αναστασίου, στοχευμένη μεταγραφική ενίσχυση, ανανεώσεις

Πρώτα και κύρια, επιβεβλημένη θεωρείται η επέκταση της συνεργασίας με τον κόουτς Αναστασίου. Η επιλογή του στον πάγκο της ομάδας ήταν ευεργετική για τον σύλλογο. Ο Παναιτωλικός έχει ήδη αποκτήσει ποδοσφαιρική ταυτότητα, παίζοντας παραγωγικό ποδόσφαιρο.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως και με τη Λαμία, φάνηκε ότι αποβάλλεται σιγά-σιγά και η αφέλεια, εξαιτίας της οποίας έχουν χαθεί πολλοί βαθμοί φέτος. Οι Αγρινιώτες ήταν άρτια στημένοι, περιορίζοντας την επιθετικότητα του αντιπάλου. Μπήκαν στο γήπεδο προσηλωμένοι, γνωρίζοντας τις ικανότητες του «τριφυλλιού». Σε αντίθεση με το παιχνίδι ενάντια στον Άρη, για παράδειγμα, όπου την «πάτησαν» αφήνοντας ανεπίτρεπτα πολλούς κενούς χώρους.

Ο Αναστασίου, λοιπόν, δείχνει ότι μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες του να παίξουν και άμυνα. Με τη συνδρομή, βεβαίως, των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων. Το δίδυμο ΚορνέλιουςΛάρσον «δένει», ο Ανέστης είναι σε μεγάλη φόρμα, ο Μάρτενσον μέρα με τη μέρα προσαρμόζεται και δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει.

Με λίγα λόγια, ο χειμερινός μεταγραφικός σχεδιασμός, πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το καλοκαίρι. Προσεγμένες κινήσεις, προσαρμοσμένες στα «θέλω» του προπονητή και φυσικά ανανεώσεις.

Ο «κορμός» που υπάρχει είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός. Οι «σειρήνες» για παίκτες όπως ο Μεντόζα, ο Φλόρες, ο Κορνέλιους, ο Βέργος, ο Καρέλης θα είναι δεδομένες. Αλλά αν η ομάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει, πρέπει να γίνουν και υπερβάσεις, ώστε παίκτες-κλειδιά να παραμείνουν στο Αγρίνιο.

Έδρα από τα παλιά, με άψογη συμπεριφορά και συνεχή στήριξη

Ο αγωνιστικός εξορθολογισμός του φετινού Παναιτωλικού έχει ζεστάνει τον κόσμο του Αγρινίου. Η επιστροφή της θύρας 6 στο γήπεδο είναι καταλυτική. Εκτιμάται πρώτα και κύρια από προπονητή και ποδοσφαιριστές.

Μπορεί το αγωνιστικό highlight του σαββατιάτικου ματς να ήταν η γκολάρα του Μεντόζα, αλλά υπήρξε μια ακόμα αξιοσημείωτη στιγμή. Ο τρόπος που οι ποδοσφαιριστές του Τίτορμου έτρεξαν «σαν μικρά παιδιά» προς τη μικρή κερκίδα με το σφύριγμα της λήξης, για να πανηγυρίσουν με το ένθερμο κοινό τους τη μεγάλη νίκη.

Ένα κοινό με συμπεριφορά, μακριά από ακρότητες, που συμπαρασύρει τους υπόλοιπους φιλάθλους με τον παλμό του. Και στηρίζει την ομάδα σε καλές και άσχημες στιγμές.

Αυτό θα είναι το σημαντικότερο κέρδος όταν γίνει το ταμείο στο τέλος της σεζόν. Η επανασύνδεση του Παναιτωλικού με τον κόσμο της πόλης (οργανωμένο και μη) είναι ζωτικής σημασίας, ώστε ο σύλλογος να νιώσει και πάλι ισχυρός στην έδρα του, που τα τελευταία χρόνια αδυνατεί να εκμεταλλευτεί.

Υ.Γ.: Καλό και χρήσιμο το πέταλο, αλλά η ενέργεια που διαχέεται από το μέσον της μικρής κερκίδας κάνει τη διαφορά.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 390 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 21:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.