Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  1:47 μμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 14:44

Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος: Διάλεξη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ. Μανώλη Πλειώνη (Παρ 25/2/2022 20:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ. Μανώλης Πλειώνης μιλάει για την κοσμολογία στην Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος "Ηρακλής".
θα παρουσιάσει την διάλεξη με τίτλο: Βάσεις του Σύγχρονου Κοσμολογικού Μοντέλου την Παρασκευή 25/2/2022 8:00 μ.μ.
Η εκδήλωση στο φβ: https://fb.me/e/2oHijDyQv
H διαδικτυακή διάλεξη θα προβληθεί ζωντανά σε απευθείας σύνδεση από το κανάλι στο YouTube της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος "Ηρακλής":
 
Λίγα λόγια για τη διάλεξη:
 
Η τελευταία δεκαπενταετία έχει χαρακτηριστεί και δικαίως ως η πιο σημαντική περίοδος για την επιστήμη της Κοσμολογίας, δηλαδή την επιστήμη που μελετά την γέννεση, δομή και εξέλιξη του Σύμπαντος. Η τεχνολογική επανάσταση στην ηλεκτρονική, την οπτική, την διαστημική έχει δώσει τη δυνατότητα κατασκευής συσκευών αποτύπωσης σήματος, τηλεσκοπίων, διαστημοσυσκευών και δορυφόρων που με την σειρά τους έδωσαν τη δυνατότητα παρατήρησης του σύμπαντος με εκπληκτική ακρίβεια. Πλέον οι γνώσεις μας για την εξέλιξη του Σύμπαντος και των κοσμικών δομών που περιέχει αυξάνονται σχεδόν με εκθετικό ρυθμό, τέτοιο που έχουμε σχεδόν πάψει να νιώθουμε έκπληξη με τις απανωτές μεταβολές που επιφέρουν στις γνώσεις μας για το Σύμπαν η ανάλυση των σύγχρονων παρατηρησιακών δεδομένων που συλλέγονται από δορυφορικά και επίγεια τηλεσκόπια και ανιχνευτές σωματιδίων.
Λίγα λόγια για τον ομιλητή:
 
Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και έλαβε πτυχίο στα Μαθηματικά από το Παν/μιο Κρήτης και Διδακτορικό στην Παρατηρησιακή Κοσμολογία το 1989 από το Παν/μιο Sussex της Αγγλίας με επιβλέποντα Καθηγητή τον John D. Barrow.
Είναι Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέλος του ΔΣ του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, μέλος της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής και του European Space Science Committee. Επιπλέον, είναι Συντονιστής του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή – CLIMPACT και Πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής στα Αντικύθηρα.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 240 επιστημονικά άρθρα σχετικά με Παρατηρησιακή Κοσμολογία, Μεγάλης Κλίμακας Δομή του Σύμπαντος και Εξωγαλαξιακή Αστροφυσική αλλά και πολλά άρθρα εκλαΐκευσης και πολιτικής της επιστήμης, ενώ έχει επιβλέψει πολλές διδακτορικές διατριβές και διατριβές Master και είναι κριτής επιστημονικών άρθρων των διεθνών επιστημονικών περιοδικών: MNRAS, Astrophysical Journal, Astronomy & Astrophysics, κα..
Πρόσφατα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονται και σε ζητήματα Κλιματικής Αλλαγής και των συναρτώμενων φυσικών καταστροφών.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:
https://www.facebook.com/AAEDE.HRAKLIS
Επίσης μπορείτε να δείτε βίντεο προηγούμενων ομιλιών στο κανάλι μας στο YouTube:
Αστρονομική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος - Ηρακλής
Διαβάστηκε 2659 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 01:27
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.