Δευτέρα, 30η Σεπτεμβρίου 2024  6:12 πμ
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 00:09

Παναιτωλικός: Ο βιρτουόζος Νταγκό, ο εργατικός Μαλής και ο σταθερότατος Αντούνες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπαίνει στην τελική στροφή του πρωταθλήματος ο Παναιτωλικός, μετά τη σημαντική νίκη επί της Λαμίας, αλλά και τον βαθμό που απέσπασε στη Ριζούπολη.

Οι Αγρινιώτες είναι, πλέον, αγκαλιά με την άνετη παραμονή και οφείλουν να την κατοχυρώσουν με νίκες και βαθμούς στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, αλλά και στα play-out.

Μετά την μίνι-«κοιλιά» και τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, ο Τίτορμος επανήλθε στις επιτυχίες, έχοντας ξεκάθαρους αλλά και αφανείς πρωταγωνιστές.

Βελτιωμένος μεσοαμυντικά με Λάρσον, πολυεργαλείο ο μαχητικός Μαλής

Ο Παναιτωλικός των πολλών ανασταλτικών προβλημάτων έχει βελτιώσει τα μετόπισθεν του στα δυο τελευταία παιχνίδια. Με τον Απόλλωνα, βέβαια, κινδύνεψε σε 4-5 περιπτώσεις, αλλά το «μηδέν» διατηρήθηκε.

Πολύ ευκολότερο ήταν το clean sheet για τον κίπερ Ανέστη στο χθεσινό ματς. Οι Λαμιώτες δεν είχαν ούτε μια κλασική στιγμή, με τους Λάρσον-Κορνέλιους να είναι σταθερότατοι. Τα περισσότερα εύσημα, όμως, πρέπει να δοθούν στον εξαιρετικό Μαλή.

Ο Αλέξανδρος έχει μετατοπιστεί στα δεξιά της άμυνας και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει περίφημα. Η ταχύτητα του τον βοηθάει να συνεισφέρει στη θέση αυτή, αλλά πολύ περισσότερο ωφελείται από την προσήλωση και την εργατικότητα που δείχνει. Τα καίρια τάκλιν, η βοήθεια στο ψηλό αμυντικό παιχνίδι και τα σωστά ανεβάσματα δικαιώνουν την επιλογή του Αναστασίου να τον χρησιμοποιήσει ως ακραίο μπακ.

Σίγουρα χρειάζεται αρκετή δουλειά στους τομείς των μεταβιβάσεων και των σεντρών, αλλά φαίνεται ότι ο Μαλής στα χέρια του Αρτινού κόουτς μπορεί να εξελιχθεί σε ένα αμυντικό πολεργαλείο.

Αντούνες: η «ήρεμη δύναμη» της μεσαίας γραμμής

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Φαμπιάν Αντούνες. Ο Γάλλος πολυθεσίτης  μπορεί να μην έχει την αξία μεταπώλησης του εκρηκτικού Φλόρες ή του Κορνέλιους. Μπορεί να ήρθε τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου στο Αγρίνιο, ως λύση ανάγκης. Έχει καταφέρει, όμως, να είναι ίσως ο πιο σταθερός ποδοσφαιριστής του Τίτορμου.

Με Απόλλωνα και Λαμία δεν εντυπωσίασε, αλλά συνέχισε τις πειστικές εμφανίσεις. Αρκετά ώριμος, με ελάχιστα λάθη στις μεταβιβάσεις του και σωστές τοποθετήσεις, είναι από τους παίκτες που κάθε προπονητής θέλει να διαθέτει στο σύνολό του. Σίγουρα του αξίζει μια πρόταση ανανέωσης, καθώς το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι.

Τρίβουμε χέρια και μάτια με Νταγκό

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών, βέβαια, είναι ο Νταγκό. Οι εμφανίσεις του Ιβοριανού εξτρέμ, μέχρι στιγμής, είναι το λιγότερο ενθαρρυντικές. Παίκτης με τέτοια τεχνική κατάρτιση είχε να εμφανιστεί χρόνια στο Αγρίνιο.

Έχει εκθέσει όλα τα αντίπαλα μπακ που έχει αντιμετωπίσει, με απίθανες ενέργειες και ντρίμπλες. Το κερασάκι στην τούρτα, βέβαια, ήταν το νικητήριο γκολ κόντρα στη Λαμία.

Είναι νωρίς για να κριθεί, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς τις δημιουργικές του αρετές. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το προσεχές παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπου λογικά θα τον μαρκάρει ο σκληροτράχηλος Σάντσες.

Γενικά ο Νταγκό είναι από τους ποδοσφαιριστές που του δίνεις την μπάλα κι απλά περιμένεις να δεις τι εντυπωσιακό θα σκαρφιστεί. Φαίνεται, μάλιστα, να ταιριάζει με την επιθετική αγωνιστική φιλοσοφία του Αναστασίου. Το μέλλον, η διάρκεια και η όρεξη για δουλειά, βέβαια, θα δείξουν αν όντως πρόκειται για ποδοσφαιρικό «θησαυρό» ή «άνθρακα».

Η νίκη και η «παράσταση» του Νταγκό άφησαν σε δεύτερη μοίρα τη διαιτησία του ρέφερι Κουκούλα. Μια εύλογη απορία που γεννήθηκε, όμως, σε πολύ κόσμο είναι εάν οι περιπτώσεις πέναλτι του Βέργου και του απλωμένου χεριού γίνονταν σε άλλο γήπεδο. Στην Τούμπα υπέρ του ΠΑΟΚ για παράδειγμα. Πόσο πιο ξεκούραστα θα έπαιρνε τη νίκη ο Παναιτωλικός; Kαι πόσα παραπάνω γκολ θα είχε ο αντίστοιχος «Κούρτιτς» του Παναιτωλικού; Ρητορικά, φυσικά, τα ερωτήματα…

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 437 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News