Τετάρτη, 2η Οκτωμβρίου 2024  4:16 πμ
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 19:42

Αγρίνιο – 1ο ΓΕΛ: Οι δράσεις του σχολείου και ο παλμός της επικαιρότητας σε μια αξιόλογη εφημερίδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η σχολική εφημερίδα που εκδίδει το 1ο Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) στο Αγρίνιο εκπλήσσει ευχάριστα για τη θεματολογία, τη διάθεση για έρευνα και το τελικό αποτέλεσμα.

Με σημείο αναφοράς την  παιδαγωγική αξία της σχολικής εφημερίδας ως εργαλείο κοινωνικής και αυτενεργούς μάθησης,  οι μαθητές προβάλλουν τις δράσεις του σχολείου και καταπιάνονται με θέματα της επικαιρότητας που προβληματίζουν, με τη συνδρομή εκπαιδευτικών τους.

Στο τελευταίο φύλλο (Χειμώνας 2021-2022) της “Θέσης”, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου επιλέχθηκε ως ένα από τα σχολεία της Ελλάδας που θα λάβει μέρος στο Πρόγραμμα “Σχολεία – Πρέσβεις” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πολύ σοβαρά κοινωνικά προβλήματα όπως η ενδοοικογενειακή βία έρχονται στο προσκήνιο μέσα από δράσεις του σχολείου. Ενδεικτική είναι η περίπτωση επίσκεψης εκπροσώπων του σχολείου στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου για τη σημασία της οποίας γίνεται εκτενής αναφορά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συνεντεύξεις που δημοσιεύονται στη σχολική εφημερίδα.

Για το θέμα των καταλήψεων καλούνται να διατυπώσουν τις απόψεις τους η διεθύντρια του σχολείου Παρασκευή Μαδιά αλλά και ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών Ευστράτιος Γκουτσέλης.

Οι επιπτώσεις της πανδημία στο μείζον πρόβλημα με τα αδέποστα ζώα είναι ένα ακόμα θέμα με το οποίο καταπιάστηκαν τα μέλη της συντακτικής ομάδας.

Στην τελευταία έκδοση της σχολικής εφημερίδας, αναδεικνύονται επίσης ο ρόλος της Δημοτικής Βιβιβλιοθήκης και πτυχές της ιστορίας του Πανατωλικού με την ομάδα Κ17 του οποίου αγωνίστηκε αυτή του 10υ ΓΕΛ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συντελεστές της έκδοσης είναι:

Επιμέλεια: Γιώτα Δούρβα (ΠΕ 02)

Συνεργάτες: Σοφία Καπέλη (υποδιευθύντρια)

Βασιλική Τσιώρου (ΠΕ ο2)

Συντακτική Ομάδα: Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αγρινίου

Σελιδοποίηση: Ομάδα του 1ου ΓΕΛ Αγρινίου με την εποπτεία του κ. Βαγγέλη Μυρισιώτη (ΠΕ 03)

“Πιστοί στη θέση μας ότι το σχολείο δε θα πρέπει να περιχαρακώνεται στο αυστηρό πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος αλλά να ανακαλύπτει διαύλους επικοινωνίας με τον ευρύτερο κοινωνικό ιστό, επανερχόμαστε με μια ανανεωμένη έκδοση της σχολικής μας εφημερίδας.

Μέσω αυτής η συντακτική ομάδα προσπαθεί να εξωτερικεύσει ευαισθησίες, να εκφράσει ανησυχίες, να θέσει προβληματισμούς.

Επιθυμεί να ανακαλύψει, να προσδιορίσει και να ασκήσει την κριτική του συνηγόρου σε μια κοινωνία με την οποία συνδιαλέγεται και αλληλοπροσδιορίζεται”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του 1ου Γενικού Λυκείου για την εφημερίδα.

Διαβάστε ολόκληρη τη σχολική εφημερίδα του 1ου ΓΕΛ (Χειμώνας 2021-2022) ΕΔΩ

ή δείτε τις φωτογραφίες:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 679 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.