Δευτέρα, 30η Σεπτεμβρίου 2024  8:14 πμ
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 00:02

Παναιτωλικός: Ένα βήμα μπρος, μισό βήμα πίσω

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένας αποκλεισμός με δυο αναγνώσεις ήταν ο χθεσινός κόντρα στον Ολυμπιακό. Από τη μια, υπάρχει η ικανοποίηση για την μαχητικότητα που έδειξε ο Τίτορμος, φτάνοντας, για πρώτη φορά στην ιστορία του, μια ανάσα από την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Από την άλλη, αυτό που μένει είναι μια πικρή γεύση για τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός, και, παράλληλα, η δυνατότητα διάκρισης σε έναν θεσμό που ο Παναιτωλικός αμελούσε για πολλά χρόνια.

Είναι δεδομένο ότι ο φετινός Παναιτωλικός έχει κάνει βήματα μπροστά. Αγωνιστικά η βελτίωση είναι προφανής. Οι Αγρινιώτες είναι μαχητικοί, παραγωγικοί, δημιουργούν ευκαιρίες, σκοράρουν, έχουν μεσοεπιθετικούς αυτοματισμούς και καλή φυσική κατάσταση. Τα θετικά αυτά στοιχεία πιστώνονται κατά βάση στον κόουτς Αναστασίου. Έναν προπονητή που έχει κερδίσει τον σεβασμό στον Αγρίνιο από κόσμο και διοίκηση.

Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, ότι με «μαγικό τρόπο» θα εξαφανίσει όλες τις παθογένειες που κρατούσαν την ομάδα χαμηλά την τελευταία τριετία. Ούτε ότι είναι άμοιρος ευθυνών για τα μεσοαμυντικά προβλήματα, αλλά και την έλλειψη συγκέντρωσης που παρατηρείται σε σημεία των παιχνιδιών που κρίνονται αποτελέσματα και προκρίσεις. Εξ ου και το «μισό βήμα πίσω».

Μια πρωτοφανής και ιστορική ευκαιρία χάθηκε στις λεπτομέρειες

Οι συνθήκες για πρόκριση στους «4» του κυπέλλου ήταν ιδανικές. Ο Ολυμπιακός, παρά την ποιότητα και το βάθος που διαθέτει στο ρόστερ του, σε καμιά περίπτωση δεν τρόμαζε. Παρατάχθηκε με μια άκρως πειραματική ενδεκάδα, συμπληρωμένη από παίκτες της Β’ ομάδας, νεαρούς ταλαντούχους και πολλούς αναπληρωματικούς.

Σίγουρα δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συγκεκριμένη ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Ένας Ολυμπιακός, όμως, με δεξί μπακ τον Βρουσάι, αριστερό τον Κίτσο, στόπερ τον Αβραάμ, στα χαφ τους Σουρλή-Κανέ, εξτρέμ τον ντεφορμέ Ονιεκούρου και τον νεοαποκτηθέντα Φατιγκά, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ευάλωτος αντίπαλος.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε και πάλι νωχελικά το ματς. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ήταν πολύ καλός. Χτύπησε από την πλευρά του Βρουσάι (που δεν είναι μπακ) με τον εξαιρετικό Νταγκό, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και δικαίως ισοφάρισε.

Κι εκεί που όλο το Αγρίνιο ετοιμαζόταν για υποδοχές, πανηγυρισμούς και μια ιστορική πρόκριση, ένα πεντάλεπτο αδράνειας τα «γκρέμισε» όλα.

Η αρχή έγινε από τον Ντουάρτε, με ένα ακατανόητο τάκλιν πίσω από το κέντρο του γηπέδου που οδήγησε σε αποβολή. Ο κόουτς Αναστασίου, που δεν περίμενε την αποβολή, προσπάθησε να διαφυλάξει την πρόκριση ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Τσιγγάρα και Χουχούμη, αντί των επιθετικογενών Νταγκό και Καρέλη. Δεν του βγήκε η συγκεκριμένη κίνηση.

Γιατί ενώ απέμεναν περίπου τρία λεπτά, καταγράφηκε νέα απαράδεκτη αδράνεια. Δε γίνεται ο Μασούρας να κοντρολάρει την μπάλα και να σουτάρει με τέτοια άνεση εντός μικρής περιοχής. Δε γίνεται οι Περέιρα, Φλόρες, Τσιγγάρας να μην μαρκάρουν κανέναν αντίπαλο σε τέτοιο καίριο σημείο.

Σε ένα σημείο που οι αντίπαλοι γεμίζουν την περιοχή, επιβάλλεται να «κλειστείς» κι εσύ μέσα σε αυτήν και με 2-3 απομακρύνσεις να πάρεις την πρόκριση. Μεγάλο και το λάθος του Τσιγγάρα στη φάση του 3-1, κι ενώ όλα έδειχναν πως όλα θα κριθούν στη διαδικασία των πέναλτι.

Η ζωή συνεχίζεται, ανάγκη για θετικά αποτελέσματα

Όσο οδυνηρή κι αν ήταν η εξέλιξη του χθεσινού προημιτελικού, άπαντες στην ομάδα πρέπει να κοιτάξουν μπροστά. Σίγουρα ο κόσμος της έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει πικραμένος για την χαμένη πρόκριση.

Ποδοσφαιριστές κι Αναστασίου, όμως, οφείλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια που γίνεται με επαγγελματισμό και θέληση. Μοναδικός στόχος, πλέον, είναι η άνετη παραμονή.

Ακολουθεί σειρά αμφίρροπων αγώνων, με αντιπάλους που «διψούν» για βαθμούς. Την ίδια δίψα πρέπει να έχουν και οι Αγρινιώτες καθώς η παραμονή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ.

Προ ολίγων λεπτών ο Ατρόμητος πήρε σημαντική νίκη και βρίσκεται στο -8 από τον Παναιτωλικό, με δυο παιχνίδια λιγότερα. Η διαφορά ασφαλείας προς το παρόν υπάρχει. Αλλά στα παιχνίδια με Απόλλωνα (Σάββατο) και Λαμία (Τετάρτη), ο Τίτορμος επιβάλλεται κατ’αρχήν να μην ηττηθεί.

Πιθανά άσχημα αποτελέσματα, με το πρωτάθλημα να μπαίνει στην τελική ευθεία και τους ανταγωνιστές της παραμονής να δίνουν αγώνες επιβίωσης, μπορούν να επαναφέρουν τα σύννεφα του υποβιβασμού στο αγρινιώτικο στρατόπεδο.

Κι αν συμβεί αυτό δε θα μιλάμε για «ένα βήμα μπρος, μισό βήμα πίσω», αλλά «ένα ή και δυο βήματα πίσω». Στο χέρι του, βέβαια, είναι να τελειώνει με την υπόθεση παραμονή, νικώντας Απόλλωνα και Λαμία την προσεχή εβδομάδα.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 373 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News