Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:05 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 20:03

Ανεξάρτητοι σε Λύρο: Δικό σας έργο το αδιέξοδο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απάντηση στο Κ. Λύρο και τα σχόλιά του για την αποχή των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα σκουπίδια δίνουν οι σύμβουλοι Βασιλείου, Δαουτίδης, Διαμαντόπουλος, Μπαλαμπάνης, Ράπτης και Τέγας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν :

Είναι προφανές ότι έχετε χάσει την ψυχραιμία σας. Είναι εξίσου πασιφανές ότι έχετε κάνει δεύτερη φύση σας την επιθετική αδιάλλακτη ρητορική στον πολιτικό κατήφορο που έχετε επιλέξει να πορευτείτε. Δεν θα σας ακολουθήσουμε. Οι χαρακτηρισμοί σας δείχνουν πολιτική ένδεια απουσίας λογικών επιχειρημάτων.

Το αδιέξοδο που δημιουργήσατε είναι δικό σας έργο.
1. Αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη για να καλυφθεί το κόστος μεταφοράς. Δεν έγινε παρά όταν φτάσαμε στο +5. Αλήθεια που πήγαν τα χρήματα της αύξησης των πρώτων δύο ετών;
2. Η σύμβαση κατασκευής 3ου κα 4ου κυττάρου υπογράφηκε μετά από 8μήνες καθυστέρησης. Ακολούθησε η φωτιά που το πήγε ακόμη πιο πίσω.
3. Χάθηκε πρόγραμμα κατασκευής ΣΜΑ ενώ το Μεσολόγγι εξαιτίας του προβλήματος θα είχε σίγουρα ενταχθεί εάν είχε κατατεθεί φάκελος. Σήμερα λοιπόν θα είχαμε σε εξέλιξη την κατασκευή του.
4. Η αγορά νέων απορριμματοφόρων άργησε υπερβολικά ενώ παρόλο που χρειάζονται επιπλέον οχήματα έστω και με ενοίκιο δεν έχει ακόμη γίνει κάτι.
5. Το πρόγραμμα βιοαποβλήτων δεν υλοποιείται.
6. Ανακύκλωση και πράσινα σημεία δεν υπάρχουν.
7. Απαιτείται επιπλέον έργο στον ΧΥΤΑ. Ο κος Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος εντάχθηκε σε πρόγραμμα για την υλοποίησή του. Δεν έγινε ποτέ.

Είναι μονόδρομος η εκ νέου συνεννόηση με τους όμορους ΧΥΤΑ του νομού ώστε να εξασφαλιστεί η μεταφορά των απορριμμάτων. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε και προκαλείτε το αντίθετο, εκνευρισμό και απογοήτευση. Παράλληλα πρέπει χθες να ανανεωθεί ο στόλος των απορριμμάτων, να κατασκευαστεί ΣΜΑ ενώ παράλληλα να γίνουν όλα τα απαιτούμενα έργα συντήρησης και ανακατασκευής του πολυπόθητου ΧΥΤΑ. Δυστυχώς έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 338 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.