Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:26 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 19:25

Αγρίνιο: αντιδρά η Β’ ΕΛΜΕ για την περικοπή μισθού σε καθηγητή για μη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την αντίδραση της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας προκάλεσε η απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  για περικοπή μισθών 80 ημερών (ποσού 5.699,20 ευρώ), σε εκπαιδευτικό, υπεύθυνο τομέα (ΕΠΑΛ Καινούργιου) του Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου, για μη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση.

Ο εκπαιδευτικός ,όπως και η Β΄ΕΛΜΕ στους κόλπους της οποίας συνδικαλίζεται, έκαναν λόγο για αντικειμενική δυσκολία συμμετοχής του στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στα εργαστηριακά μαθήματα (μηχανολογικού τομέα),που διδάσκει, ύστερα από αναφορά από 16-2-2021 της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Καινούργιου.

Η περίπτωση έχει παραπεμφθεί στο Α’ Πειθαρχικό Συμβούλιου Π&Δ Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, από το οποίο εκκρεμεί η εκδίκαση της ενώ ο εκπαιδευτικός κάνει λόγο για μια σειρά τυπικών και ουσιαστικών παραλήψεων, παράβλεψης των πραγματικών γεγονότων και των υπηρεσιακών εγγράφων. Υποστηρίζει επίσης πως για την απουσία γίνεται λόγος για το MySchool του ΕΠΑΛ ενώ ο ίδιος ανήκει διοικητικά στο Εκ Αγρινίου ως υπεύθυνος του τομέα.

Η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Μεσολόγγι για να ζητηθεί η αναστολή της απόφασης, τουλάχιστον μέχρι τελεσιδικίας της υπόθεσης στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Ζητά επίσης την συμμετοχή της ΟΛΜΕ στη διαμαρτυρία αλλά και να γίνει αντίστοιχα παράσταση της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής. Ελλάδας στην Πάτρα για την υπόθεση. Ανακοίνωση στήριξης στον εκπαιδευτικό εξέδωσε και η Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 414 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.