Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:32 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 14:59

Μεσολόγγι – σκουπίδια: «Καταπέλτης» ο Γ. Παπαναστασίου – Προέχει η υγεία των πολιτών μου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αποφασισμένος να προασπίσει την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών του Αγρινίου εμφανίστηκε ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου, με αφορμή το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Μεσολογγίου.

Μιλώντας στο “Δυτικά Fm 92,8”, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Λύρος με βαρείς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του κ. Παπαναστασίου, ο δήμαρχος Αγρινίου αρνήθηκε να συμβάλει στο ψυχροπολεμικό κλίμα που, όπως είπε, άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν, σημειώνοντας ότι δεν είναι ούτε τέτοιος χαρακτήρας ούτε τέτοιος δήμαρχος.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου στη Δήμητρα Λαοπόδη, «το Αγρίνιο με το Μεσολόγγι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν», και εξήγησε ότι πριν ενάμιση χρόνο είχε μιλήσει με τον κ. Λύρο και του είχε προτείνει να συμβουλευτεί τεχνικό σύμβουλο προκειμένου να κάνει διαχείριση και όχι εναπόθεση απορριμμάτων.

Παρατήρησε δε ότι η εναπόθεση ήταν αυτή που προκάλεσε τη φωτιά στο ΧΥΤΑ. Ήταν τότε που ο Δήμος Αγρινίου προσέτρεξε με απορριμματοφόρο του να συλλέξει για αρκετές ημέρες σκουπίδια από περιοχές του Δήμου Μεσολογγίου, σχετικά κοντά στο Αγρίνιο, για να διευκολύνει τη δυσμενή κατάσταση.

Ο δήμαρχος Αγρινίου σημείωσε ότι έχει ενημερώσει κάθε πλευρά (και το δήμαρχο Μεσολογγίου προσωπικά) ότι ο ΧΥΤΑ Στράτου έχει συγκριμένο χρόνο ζωής και γι’ αυτό άλλωστε έχουν δρομολογηθεί οι επόμενες κινήσεις με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπου κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζουν οι συμβουλές επιστημόνων, όπως σημείωσε.

Δεδομένης της έλλειψης χώρου για τα απορρίμματα του Μεσολογγίου, ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι είναι ήδη έτοιμη ένσταση κατά της σχετικής απόφασης του Υπουργείου που επιτρέπει τη μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Στράτου. «Είμαστε έτοιμοι να προσφύγουμε σε όλα τα αρμόδια όργανα και δικαστήρια προκειμένου να ρίξουμε την απόφαση», υπογράμμισε και την χαρακτήρισε παράνομη και καταχρηστική.

Αντί να μεταφέρει το πρόβλημα αλλού, δια της πλαγίας οδού, οφείλει να το λύσει, πρόσθεσε ο δήμαρχος Αγρινίου αναφερόμενος στον κ. Λύρο και υπέδειξε ως προσωρινή λύση τον ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Παπαναστασίου στο “Δυτικά Fm 92,8”:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 598 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.