Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  5:50 πμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 18:59

«Έξυπνα» ηλιακά παγκάκια στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έρχονται δύο ακόμη δράσεις μέσα από τις «Ηλεκτρονικές υποδομές και υπηρεσίες πληροφόρησης και εκδηλώσεων στο Δήμο Αγρινίου»

Ένα από μικρά κομμάτια του πάζλ που θα καταστήσει «έξυπνη» πόλη το Αγρίνιο τοποθετήθηκε. Ο λόγος για τα «έξυπνα» ηλιακά παγκάκια, που τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε κεντρικά σημεία του Αγρινίου.

Τα συγκεκριμένα παγκάκια εκτός από σημεία ξεκούρασης προσφέρουν και τη δυνατότητα φόρτισης φορητών συσκευών και δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο. Πρόκειται για έξι συνολικά παγκάκια, που διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες για ενεργειακή αυτονομία και τοποθετήθηκαν στην πλατεία Δημάδη, στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, στην πλατεία Παναγοπούλου, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου (πιάτσα ταξί πάρκο) και δύο στο πάρκο skateboard μπροστά από το γήπεδο του Παναιτωλικού.

Και ηλεκτρονικές υποδομές πληροφόρησης

Η δράση που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό 420.000 ευρώ εκτός από τα «έξυπνα» παγκάκια, περιλαμβάνει δύο ακόμη «υπο-προγράμματα». Το πρώτο από αυτά αφορά την εγκατάσταση εξοπλισμού σε αίθουσες εκδηλώσεων του Δήμου Αγρινίου.
Σε κάθε αίθουσα ο εξοπλισμός θα πρέπει να παρέχει:
1. Πρόσβαση στο Internet μέσω τοπικού δικτύου σε κάθε εγκατεστημένο Η/Υ και Wi-Fi,
2. Εμφάνιση των παρουσιάσεων σε οθόνη,
3. Καταγραφή και ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης,
4. Ηχητική κάλυψη,
5. Ηλεκτρονικούς υπολογιστές για εκπαίδευση, παρουσιάσεις, αναμετάδοση και καταγραφή και
6. Τηλεδιάσκεψη και τηλεεκπαίδευση.
Ο εξοπλισμός αυτός θα τοποθετηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην οδό Αναστασιάδη, στην Αίθουσα εκπαίδευσης και τεχνικών συναντήσεων στην οδό Δαγκλή 27, στην αίθουσα εκδηλώσεων στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, σε δύο ακόμη αίθουσες εκθέσεων – εκδηλώσεων στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και την αίθουσα πρώην συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αγρινίου. Επιπλέον στην αίθουσα εκπαίδευσης (Δαγκλή 27) προβλέπεται εξοπλισμός για εκπαίδευση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ηλεκτρονικοί υπολογιστές για πρόσβαση των επισκεπτών στο διαδίκτυο καθώς και εκπαιδεύσεις.

Τέλος η δράση «Ηλεκτρονικές υποδομές και υπηρεσίες πληροφόρησης και εκδηλώσεων στο Δήμο Αγρινίου» προβλέπει και την εγκατάσταση ενημερωτικών οθονών στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων. Συγκεκριμένα στα δημαρχιακά κτίρια των δημοτικών ενοτήτων θα τοποθετηθούν οθόνες πληροφόρησης του κοινού. Οι οθόνες θα είναι πλήρη υπολογιστικά συστήματα, στα οποία θα εκτελείται διαδικτυακή εφαρμογή, που θα ενημερώνει διαδραστικά τους δημότες για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Οι οθόνες θα βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο των κτιρίων, σύγχρονων προδιαγραφών και ικανές να αντέχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες. Θα συνοδεύονται από κατάλληλο λογισμικό διαχείρισης.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 470 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.