Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:00 μμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 09:49

Covid-19 – Moderna: Αναμένεται σύντομα ειδικό εμβόλιο κατά της Όμικρον

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται εντατικά ώστε να αναπτύξει σύντομα  ειδικό εμβόλιο κατά της παραλλαγής Όμικρον της Covid 19, το οποίο στοχεύει να είναι διαθέσιμο σύντομα.

Ο CEO της Moderna δήλωσε επίσης  σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC,ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να παραδώσει 2 έως 3 δισ. αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου της κατά της Covid εντός του έτους.

Σημειώνεται επίσης ότι η Pfizer υπέβαλε αίτηση στον EMA για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους του φαρμάκου Paxlovid κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΜΑ, έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση της αίτησης για το φάρμακο, το οποίο χορηγείται από το στόμα και προορίζεται για τη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας νόσησης από Covid-19 για ενηλίκους και εφήβους (ηλικίας 12 ετών και άνω με βάρος τουλάχιστον 40 κιλά) που νοσούν και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστηκε 362 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.