Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:47 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 19:09

Ζέττα Μακρή για σχολεία: Τα κενά εκπαιδευτικών θα καλυφθούν με προσλήψεις και διορισμούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τις προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και το ζήτημα των self tests κορονοϊού μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Βέβαια, τα παιδιά που θα έρθουν σε επαφή μέσα στις τάξεις είναι πολλά, αλλά είναι ελεγχόμενα και αυτό είναι ασφαλέστερο» σημείωσε η κυρία Μακρή, τονίζοντας ότι αν δεν είχαν επαναλειτουργήσει η σχολική διαδικασία δεν θα είχαν εντοπιστεί τα σημερινά περίπου 15.000 θετικά self tests.

«Όλοι αυτοί θα κυκλοφορούσαν και θα ήταν υγειονομικά επικίνδυνοι» πρόσθεσε η Ζέττα Μακρή, υπογραμμίζοντας ότι τα κρούσματα αυτά δεν δημιουργήθηκαν λόγω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά προϋπήρχαν.

Για τα κενά που υπάρχουν, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι έχουν δωθεί σαφής οδηγίες από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για την κάλυψή τους.

«Σύμφωνα με το edu pass υπάρχουν 2.500 εκπαιδευτικοί που έχουν δηλωθεί θετικοί.

Τα κενά θα καλυφθούν εκ των ενόντων ή θα καλυφθούν με προσλήψεις και διορισμούς» συμπλήρωσε η Ζέττα Μακρή.

«Κάνουμε προσπάθειες ώστε η κάλυψη των κενών να είναι η καλύτερη δυνατή και η ταχύτερη» κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

newsit.gr

Διαβάστηκε 307 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.