Κυριακή, 5η Μαίου 2024  5:40 πμ
 
wm small
Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 18:52

Πλατυγιάλι : Επόμενη… στάση το Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις γης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τον δρόμο ώστε να προχωρήσει έπειτα από δεκαετίες η αξιοποίηση του λιμανιού στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ανοίγει η συμφωνία για την απόκτηση ακινήτου 108 στρεμμάτων που κατείχε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) από την Αστακός Τέρμιναλ. Οι Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, που ελέγχουν την Αστακός Τέρμιναλ βρίσκονται εδώ και μήνες σε συζητήσεις με επενδυτικό σχήμα το οποίο σχεδιάζει να κατασκευάσει μαρίνα πολυτελών σκαφών αλλά και συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή. Προϋπόθεση για να προχωρήσει η συμφωνία ήταν, κατά πληροφορίες, η απόκτηση του όμορου ακινήτου που είχε η ΕΤΑΔ.

Στο επενδυτικό σχήμα που συζητά με τις τράπεζες συμμετέχουν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κεφάλαια από το Άμπου Ντάμπι, δύο Έλληνες μέτοχοι της κατασκευαστικής εταιρείας Archirodon καθώς και η εταιρεία διαχείρισης και παροχής υπηρεσιών για πολυτελή σκάφη A1 Yacht Trade. Οι επενδυτές ήθελαν και το ακίνητο της ΕΤΑΔ στο Πλατυγιάλι Αστακού, ώστε να προχωρήσουν σε μια περισσότερο ολοκληρωμένη τουριστική επένδυση.

Πάντως για την υλοποίηση της επένδυσης, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα χρειαστεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για να καθορισθούν οι χρήσεις γης και άλλα θέματα, ενώ μια επιλογή για την επιτάχυνση των διαδικασιών είναι και η ένταξη στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 571 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.