Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:35 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 11:19

Messolonghi By Locals: Κάτι νέο συμβαίνει στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι συμβαίνει όταν οι ντόπιοι αποφασίζουν να αξιοποιήσουν τον τόπο τους;

Τι αποτελέσματα μπορεί να έχει η συμμετοχική διαδικασία χαρτογράφησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς; Χάρτες που μας περιηγούν στην πλούσια πολιτιστική ταυτότητα του τόπου και στο φυσικό περιβάλλον. Ενημερωτικό υλικό για τον μοναδικό βιότοπο που μας περιβάλλει και ξεχωριστές βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες!

Βόλτες με πριάρι στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας για να ζήσεις σαν ψαράς ή πειρατής και να δεις από κοντά τους υπέροχους αργυροπελεκάνους, δραστηριότητες με τον ψαρά και ψάρεμα στο ιβάρι, ξεναγήσεις και γαστρονομικές απολαύσεις, πρωτόγνωρες συγκινήσεις από τις αφηγήσεις των Ελεύθερων Πολιορκημένων, ταξίδια στο χρόνο βάζοντας πλώρη για… την Τροία και φωτογραφικά σαφάρι!

Αυτή είναι μια μικρή γεύση από όσα μπορείς να ζήσεις στο Μεσολόγγι με τις βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που διοργανώνει το MESSOLONGHI BY LOCALS για ντόπιους και επισκέπτες και μπορείς να δεις στην ιστοσελίδα messolonghibylocals.com

Και για όσους είναι κοντά, τότε επιβάλλεται μια βόλτα από τον Τοπικό Κόμβο_Local Hub στην Ελευθερίου Βενιζέλου και Κώστα Κατσή, πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα (πρώην πλατεία Κέννεντυ) για να πάρετε μέρος στα εργαστήρια, να δείτε τις εικαστικές εκθέσεις και τις παρουσιάσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούνται, να οργανώσετε τη δική σας βιωματική εμπειρία και να συνομιλήσετε με τους ντόπιους.

Γιατί το Μεσολόγγι είμαστε όλοι εμείς, μαζί.

Το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με όραμα να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη του Μεσολογγίου. Με εφόδιο την πολιτιστική κληρονομιά, οι ντόπιοι διαμορφώνουν με συμμετοχικές διαδικασίες την σύγχρονη ταυτότητα, εμπνέονται από αυτή, ενεργοποιούνται και δρουν για ένα αειφόρο παρόν και μέλλον του τόπου.

#ΒΙΩΣΕΤΟΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 468 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 20:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.