Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:29 πμ
 
wm small
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 18:23

Διπλή δικαίωση Παπαναστασίου για το Επιχειρηματικό Πάρκο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τόσο η μελέτη κατευθύνσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, όσο και η πρόσφατη επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας προς τους φορείς του Μεσολογγίου αποτελούν μια πολιτική δικαίωση για το Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και τη στόχευσή του για Επιχειρηματικό Πάρκο στο Αγγελόκαστρο.

Ο Γ. Παπαναστασίου, ως δήμαρχος, πολύ νωρίς -από το 2016 συγκεκριμένα- φωνάζει για το… αυτονόητο: την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή του Αγρινίου και την ιδανικότητα της δημόσιας έκτασης στο Αγγελόκαστρο για ένα τέτοιο εγχείρημα. Η μελέτη της Περιφέρειας ήρθε ουσιαστικά να επικυρώσει αυτό που ο Δήμαρχος Αγρινίου λέει εδώ και χρόνια, κρίνοντας της περίπτωση του Αγγελοκάστρου ως “περιοχή Προτεραιότητας” για την ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Πάρκων στη Δυτική Ελλάδα.

Και φυσικά ακόμη πιο ηχηρή δικαίωση για το Γ. Παπαναστασίου είναι η απάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου στους φορείς του Μεσολογγίου, που θεώρησαν ότι το σχέδιο της Περιφέρειας αποκλείει το Μεσολόγγι. Η απάντηση του Π. Τσιχριτζή στους φορείς του Μεσολογγίου ήταν ότι εφόσον δημιουργηθούν οι δυνατότητες που μόνο οι τοπικοί φορείς μπορούν με επιμέλεια να προετοιμάσουν, όπως έγινε στο Αγρίνιο από τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου, το Επιμελητήριο θα στηρίξει την προσπάθεια για Επιχειρηματικό Πάρκο στο Μεσολόγγι. Εν ολίγοις τους είπε κάντε ό,τι κάνει ο Παπαναστασίου στο Αγρίνιο…

Η νύξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου αφορά βεβαίως την πολιτική επιλογή του Γ. Παπαναστασίου να χρηματοδοτήσει -και μάλιστα σε όχι σε μια ιδανική οικονομική συγκυρία για τα οικονομικά των Δήμων λόγω της πανδημίας- με ίδιους πόρους του Δήμου Αγρινίου τη σύνταξη του Επιχειρηματικού Σχεδίου για το Επιχειρηματικό Πάρκο στο Αγγελόκαστρο. Έτσι λοιπόν ο Δήμος Αγρινίου μέσα στο 2022 θα έχει έτοιμο το φάκελο του όλου project να τον καταθέσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και να πετύχει και την παραχώρηση της δημόσιας έκτασης των 240στρ. στο Αγγελόκαστρο.

Νωρίτερα βεβαίως ο Γ. Παπαναστασίου είχε δώσει μια άλλη μεγάλη “μάχη” για αυτό και κατάφερε να την κερδίσει. Το 2016 όταν το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδοτούσε για τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό ο Δήμαρχος Αγρινίου είχε καταφέρει με τις παρεμβάσεις του να “αναγκάσει” την τότε ηγεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να αποδεχθεί τις προτάσεις του Δήμου Αγρινίου και για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και για το Επιχειρηματικό Πάρκο στο Αγγελόκαστρο. Μπορεί η δικαίωση να άργησε να έρθει, καθώς το Υπ. Περιβάλλοντος ενέκρινε το Δεκέμβριο του 2020 την αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού, αλλά και οι δύο προτάσεις συμπεριελήφθησαν.

Bέβαια οι εκάστοτε κυβερνώντες, που ομνύουν στην ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν πράξει ακόμη το αυτονόητο, να παραχωρήσουν δηλαδή την εν λόγω έκταση στο Αγγελόκαστρο, εδώ όμως που έχει φτάσει τα πράγματα ο Γ. Παπαναστασίου θα αναγκαστούν αργά ή γρήγορα να το κάνουν.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 515 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.