Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:42 μμ
 
wm small
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 18:09

Βαθιά συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά (βίντεο,φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε βαρύ κλίμα συγκίνησης η Αιτωλοακαρνανία αποχαιρετά τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κοσμά  ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν.

Στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης ξεκίνησε στον Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι η εξόδιος ακολουθία  στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος ο οποίος και ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο τοποτηρητής στη χηρεύουσα  Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η κηδεία έγινε συγχοροστατούντων των μητροπολιτών, Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου.

«Παρών» στον περίβολο Ιερού Ναού δίνει πλήθος πιστών, κληρικών της Μητρόπολης και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης για να αποχαιρετήσουν τον μακαριστό Μητροπολίτη.Τις δέουσες τιμές αποδίδει άγημα του Στρατού.

Η εξόδιος ακολουθία τελείται με την τήρηση όλων των προβλεπομένων διατάξεων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό δεν θα επιτρέπεται η προσκύνηση του σκηνώματος από τους πιστούς.

Η ταφή του, κατόπιν  επιθυμίας του Μακαριστού Μητροπολίτη, θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου εκφώνησε επικήδειο ο Αρχιγραμματέας της , Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος Θεοχάρης. Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου μίλησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Μίλησαν εξάλλου  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος ενώ συγκίνηση προκάλεσε ο λόγος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης , Πατέρα Επιφάνειου.

Mετά το πέρας της  νεκρώσιμης ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας διαδραματίστηκαν  συγκινητικές στιγμές καθώς  κατά την έξοδο  του σκηνώματος οι πιστοί  έραιναν με λουλούδια το φέρετρο του και φώναζαν «Αγιος».

Δείτε φωτογραφίες:


agrinionews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 593 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 18:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.