Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:49 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 18:05

Από τα πρώτα μεταξύ των Κρατών Μελών της ΕΕ υποβλήθηκε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2027

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υποβλήθηκε το Στρατηγικό Σχέδιο της Χώρας μας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2023-2027, κατόπιν σχετικής εντολής του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γεωργίου Στύλιου, μέσω της ειδικής πλατφόρμας (SFC) που έχει αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Το Ελληνικό Στρατηγικό Σχέδιο αναρτήθηκε στη σχετική πλατφόρμα μεταξύ των πρώτων που υποβλήθηκαν από τα Κράτη - Μέλη της ΕΕ, σε συνέχεια της δημοσίευσης στα τέλη Δεκεμβρίου των Εφαρμοστικών Κανονισμών της νέας ΚΑΠ που έδωσαν και τυπικά το πράσινο φως για την κατάθεσή τους.

Ο Υπουργός κ. Σπήλιος Λιβανός δήλωσε σχετικά:

"H υποβολή του Στρατηγικού Σχεδίου της Χώρας μας για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027 αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς και εντατικής περιόδου δημόσιας διαβούλευσης και προετοιμασίας του, με το σύνολο των θεσμικών και παραγωγικών φορέων του αγροδιατροφικού μας συστήματος. Σε αυτή τη δημοκρατική και πολυσυμμετοχική διαδικασία αναδείχθηκαν οι νέες προκλήσεις, οι προβληματισμοί, οι δυνατότητες και οι προοπτικές της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, καθορίζοντας εν πολλοίς τις στρατηγικές μας επιλογές, τις πολιτικές μας αποφάσεις και κατ΄ επέκταση το περιεχόμενο της στρατηγικής που σχεδιάσαμε και αποτυπώσαμε στην εθνική μας πρόταση. Μιας πρότασης ισορροπημένης και συνεκτικής με αναπτυξιακό προσανατολισμό, κοινωνική ευαισθησία και αυξημένη μέριμνα για το περιβάλλον και το κλίμα.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στη διαβούλευση του Στρατηγικού μας Σχεδίου και να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, τη Δ/νση Αγροτικής Πολιτικής, τις Διαχειριστικές Αρχές και τους Συμβούλους του ΥΠΑΑΤ για την εντατική, συστηματική και επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν για την κατάρτιση και υποβολή του. Συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς και στη νέα χρονιά, οπότε και θα υπάρξει διεξοδική επεξεργασία και διαβούλευσή του με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. στη βάση των μεταρρυθμιστικών στόχων που θέτει η νέα ΚΑΠ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκρισή του και να ξεκινήσουμε την υλοποίησή του από το έτος 2023".

Διαβάστηκε 326 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία