Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:32 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 14:42

Βελτίωση της αρδευτικής ικανότητας σε περισσότερα από 22.000 στρέμματα του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, με 2,2 εκατ. ευρώ από την ΠΔΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών στα αρδευτικά δίκτυα του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, τη σχετική σύμβαση με τον  ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Α2/ ζώνης (9Α) και Α2 / ζώνης (9Β +9Γ) Αρδευτικού Έργου ΤΟΕΒ Νεοχωρίου», με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ.

Στόχος είναι η αντικατάσταση φθαρμένων τμημάτων των κεντρικών αρδευτικών δικτύων της κτηματικής περιοχής του Δ.Δ. Νεοχωρίου του Δήμου Μεσολογγίου, που τροφοδοτούνται από τα υπάρχοντα αντλιοστάσια Α2/ζώνης 9Α και και Α2/ζώνης 9Β+Γ και που αφορούν σε φθαρμένους χαλυβδοσωλήνες, με τοποθέτηση νέων σωληνών πολυαιθυλενίου PE (3ης γενιάς) ισοδύναμου διατομής.

Ειδικότερα θα αντικατασταθούν τα τμήματα των δικτύων:

Του αντλιοστασίου Α2/9Α, από το σημείο Κ0 έως το σημείο Κ20 και από εκεί έως το σημείο Υ65, καθώς και από το σημείο Κ20 έως το σημείο Κ35 του Σχεδίου Γενικής Διάταξης Αγωγών.

Του αντλιοστασίου Α2/9Β+Γ, από το σημείο 39 έως το σημείο 44 του Σχεδίου Γενικής Διάταξης Αγωγών.

Το συνολικό μήκος του δικτύου προς αντικατάσταση, είναι 4.735 μέτρα και τα παραπάνω αρδευτικά δίκτυα αφορούν στην άρδευση 14.200 στρεμμάτων από το αντλιοστάσιο Α2/9Α και 8.200 στρεμμάτων από το αντλιοστάσιο Α2/9Β+Γ.

«Η προσπάθειά μας να βελτιωθούν οι συνθήκες άρδευσης των καλλιεργητών μας είναι διαρκείς, γνωρίζοντας τη μέγιστη οικονομική και κοινωνική σημασία που έχει για τον τόπο μας η πρωτογενής παραγωγή. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την συγκεκριμένη εργολαβία, ενισχύει το παραγωγικό αποτύπωμα, βοηθώντας την άρδευση πάνω από 22.000 στρεμμάτων και πολλών αγροτών μας» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης μετά την υπογραφή της σύμβασης.  

Διαβάστηκε 443 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία