Τρίτη, 7η Μαίου 2024  3:03 μμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 21:51

Υποταγή του Ατρομήτου στο «κλουβί», 2-1 με «χρυσό» γκολ Καρέλη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός λαχτάρησε στην επανάληψη, αλλά με γκολ-κεφαλιά του Καρέλη στο 78’ πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στον Ατρόμητο. Το σκορ άνοιξε με εξαιρετικό γυριστό ο Φλόρες στο 3’, ενώ για τους Περιστεριώτες ισοφάρισε ο Μαυρομμάτης στο 56’.

Δεν αποχωρίζεται, πλέον, το «4-2-3-1» ο κόουτς Αναστασίου. Μελίσσας κάτω από τα γκολπόστ, Χουχούμης, Μαλής, Κορνέλιους, Αποστολάκης οι τέσσερις της άμυνας. Ως κεντρικοί χαφ έλαβαν θέση οι Αντούνες και Φλόρες, με τον Μεντόζα να αγωνίζεται σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στα «φτερά» οι Ντουάρτε και Μπαρμπόσα, μοναδικός προωθημένος ο Νίκος Βέργος.

Ο Παράσχος παρέταξε τον Ατρόμητο με την εξής ενδεκάδα: Πίριτς, Κιβρακίδης, Στρούγγης, Χατζηισαΐας, Ντένιτς, Σάλομον, Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Χαρίσης, Μπεντινέλι, Κουλούρης.

Το πρώτο ημίχρονο

Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Τίτορμο. Μόλις στο 3’, ο Φλόρες εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση των αμυντικών του Ατρόμητου και με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γυριστό ψαλιδάκι άνοιξε το σκορ.

Παίρνοντας γρήγορα το προβάδισμα, ο Παναιτωλικός έδωσε χώρο στον αντίπαλο, προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα. Οι Περιστεριώτες είχαν ανούσια κατοχή μπάλας, αδυνατώντας να απειλήσουν την εστία του Μελίσσα.

Μοναδική καλή στιγμή μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Κουλούρη στο 36’ που κατέληξε άουτ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο ρέφερι Ευαγγέλου «έχασε» το παιχνίδι. Χάρισε κάρτα στον Χαρίση, άφησε πλεονέκτημα σε φάουλ στον Ντουάρτε σχεδόν πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής ενώ η μπάλα κατέληξε στο χώρο του κέντρου, έδωσε ανάποδα φάουλ. Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Οι Αγρινιώτες μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο γήπεδο, καθώς βρήκαν το γρήγορο γκολ. Στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα, έχοντας κορυφαίο του γηπέδου τον σκόρερ Φλόρες. Δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, αλλά έκαναν πολλά λάθη (ιδιαίτερα οι Μπαρμπόσα-Μεντόζα), παραχωρώντας διαρκώς την κατοχή στον αντίπαλο. Καλή, αντιθέτως, η παρουσία του κινητικού Βέργου και του σταθερού Αντούνες. Μαχητικοί και οι Μαλής-Κορνέλιους, περιόρισαν τον επικίνδυνο Κουλούρη.

Η επανάληψη

Έβγαλε στόπερ κι έβαλε μεσοεπιθετικό ο Παράσχος με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αντικαθιστώντας στον Στρούγγη με τον Σπιριντόνοβιτς.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε δυναμικά, με δυο άστοχα σουτ των Κουλούρη (49’) και Χαρίση (52’). Οι παίκτες του Τίτορμου έκανα συνεχόμενα λάθη και το πλήρωσαν. Στο 56’, ο Μαλής δεν έδιωξε σωστά σε εκτέλεση κόρνερ και ο Μαυρομμάτης δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει από κοντά για το 1-1.

Ο ρυθμός ήταν έντονος, αλλά οι Αγρινιώτες ήταν εξαιρετικά νευρικοί και δεν είχαν καθαρό μυαλό. Στο 75’, Καρέλης και Τσιγγάρας αντικατέστησαν τους Αντούνες και Μπαρμπόσα.

Τρία λεπτά αργότερα η αλλαγή του Καρέλη αποδείχθηκε «χρυσή». Σέντρα του Χουχούμη, κόντρα σε αντίπαλο και κεφαλιά του Έλληνα φορ για το 2-1. Στιγμές αργότερα ο ίδιος παίκτης πέτυχε κι άλλο εξαιρετικό γκολ, το οποίο ακυρώθηκε για χέρι στην αρχή της φάσης.

Στο 83’, ο Τσιγγάρας δέχθηκε μαρκάρισμα εντός περιοχής, με τον Ευαγγέλου να μην βλέπει παράβαση. Ο Κορνέλιους, στη συνέχεια, είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

Ο Παναιτωλικός δεν κινδύνευσε μέχρι τη λήξη. Αντιθέτως απείλησε με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Φλόρες, που έβγαλε εντυπωσιακά ο Πίριτς.

Ματς για γερά νεύρα στην επανάληψη. Ισοφάρισε ο Ατρόμητος, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά οι αλλαγές του Αναστασίου ήταν καθοριστικές. «Χρυσός» σκόρερ της μεγάλης νίκης ο Καρέλης.

Η σύνοψη

Ο Παναιτωλικός μετά κόπων και βασάνων πήρε αυτό που ήθελε, κόντρα σε έναν άμεσο ανταγωνιστή. Καθοριστικό το τρίποντο για την βαθμολογική θέση, αλλά και την ψυχολογία της ομάδας. Τρομερή η παρουσία του Φλόρες, εξαιρετικοί και οι Κορνέλιους-Ντουάρτε, αλλά η νίκη ήρθε από το γκολ του Νίκου Καρέλη, που έδειξε ότι μπορεί να δώσει βαθμούς στην ομάδα.

Νικόλας Δρέλλιας - agrinionews.gr

Διαβάστηκε 396 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.