Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  7:43 πμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 22:10

Ο Άγιος Ελευθέριος έγινε Δεσπότης 20 ετών (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

15 Δεκεμβρίου: Ο Άγιος Ελευθέριος έγινε Δεσπότης 20 ετών. Ο Άγιος Ελευθέριος γεννήθηκε στη Ρώμη τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα και τον ανέθρεψε η μητέρα του η Αγία Ανθία που πίστευε στον Χριστό. Επίσης  τον εμπιστεύθηκε στον Επίσκοπο Ρώμης Ανίκητο για να ολοκληρώσει τη μόρφωσή του.

Ο Άγιος Ελευθέριος σε ηλικία 15 ετών χειροτονήθηκε διάκονος και σε ηλικία 17 ετών χειροτονήθηκε ιερέας. Στην ηλικία μόλις των 20 ετών ο πάπας Ρώμης τον διόρισε Επίσκοπο Ιλλυρικού περιοχή που βρίσκεται στη σημερινή Δαλματία.

Η φήμη του Αγίου Ελευθερίου όλο και μεγάλωνε και επιτελούσε πολλά θαύματα στο όνομα του Ιησού Χριστού. Ο αυτοκράτορας της περιοχής μαθαίνοντας όλα αυτά για τον Άγιο Ελευθέριο διέταξε να τον συλλάβουν. Ο αυτοκράτορας τον ανέκρινε και ο Άγιος Ελευθέριος γενναίος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του στον Χριστό.

Ο Άγιος Ελευθέριος υπέστη πολλά μαρτύρια και εν τέλει τον διέσωσε Άγγελος Κυρίου και κατέφυγε στις κορυφές ενός βουνού. Κυνηγοί ανακάλυψαν τον Άγιο Ελευθέριο και ο Άγιος συνελήφθη και εστάλη στην Ρώμη. Ο Άγιος Ελευθέριος έλαβε το στέφανο του μαρτυρίου με αποκεφαλισμό.

Ο Άγιος Ελευθέριος που τιμάται η μνήμη του 15 Δεκεμβρίου είναι προστάτης για τις εγκυμονούσες γυναίκες ώστε να έχουν εύκολο τοκετό.


--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 437 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.