Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  8:24 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 18:54

Κατά 28% μειώθηκαν τα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Σε αποκλιμάκωση η πανδημία στην Αιτωλοακαρνανία

Ακόμη μεγαλύτερη και περισσότερο ευδιάκριτη είναι πλέον η μείωση των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία. Τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 6 έως 12/12 στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκαν 595 νέα κρούσματα μειωμένα κατά 28% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (29/11 έως τις 5/12) όταν καταγράφτηκαν 828 νέα κρούσματα.

Η μείωση των κρουσμάτων σε εβδομαδιαία βάση είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς αν ανατρέξει κανείς λίγο πιο πίσω χρονικά, όταν στα μέσα Νοεμβρίου το ρεκόρ κρουσμάτων ήταν 996 νέα κρούσματα (την εβδομάδα 15 έως 21/11) τότε η συνολική μείωση ξεπερνά το 40%.

Πλέον τις τελευταίες ημέρες ο κανόνας είναι ο ΕΟΔΥ να ανακοινώνει διψήφιο και όχι τρίψηφιο αριθμό νέων κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία. Για παράδειγμα την προηγούμενη εβδομάδα μόνο δύο φορές ο ημερήσιο αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 100.

Βεβαίως η μείωση των κρουσμάτων δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη στην αποσυμπίεση της κλινικής covid του Νοσοκομείου Αγρινίου, που συνεχίζει να νοσηλεύει σταθερά 50 έως 55 ασθενείς. Ωστόσο αυτό, αν η μείωση των κρουσμάτων συνεχιστεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν θα αργήσει να συμβεί.

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 567 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.