Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  4:56 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 01:08

Δράσεις Πολιτισμού στη Μαλεσιάδα Βάλτου Αιτωλ/νίας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού που εορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εθελοντισμός, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Ιστορία-Δρούμε πραγματοποίησαν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 κοινή δράση με αναζητήσεις σε μονοπάτια αρχαιολογίας, πολιτισμού και ιστορίας σε μνημεία της Μαλεσιάδας Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας. Στόχος της δράσης ήταν η ενθάρρυνση των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών για εθελοντική εμπλοκή τους σε δράσεις πολιτισμού.
 
Επισκεφθήκαμε μνημεία της περιοχής, συζητήσαμε με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και εθελοντές, αναζητήσαμε τρόπους ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και της περιοχής γενικότερα, με έμφαση στην αρχαιολογία, τις τοπικές παραδόσεις και την ιστορία.
 
Στη δράση συμμετείχαν οι αρχαιολόγοι Φραγκούλα Γεώρμα και Γεώργιος Σταμάτης από πλευράς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ Παρθενία Χαρίτου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαλεσιάδας Θωμάς Σκόντζος, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μαλεσιάδας Αθανάσιος Τσεκούρας, η Πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ερμιόνη Τσέλιου-Πιστικού και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Αϋφαντής, ο συγγραφέας-εκπαιδευτικός Λάμπρος Σκόντζος και τέλος, οι εθελοντές Απόστολος Αϋφαντής, Μάνθος Δρούγας και Νικόλαος Πιστικός. Η δράση υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου Αϋφαντής.
 
Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Δρ Ολυμπία Βικάτου
Αρχαιολόγος
Διαβάστηκε 1509 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.