Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  4:10 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 10:11

Κυκλοφοριακές αλλαγές σε επικίνδυνα σημεία του Αγρινίου προτείνει η Τροχαία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν είναι λίγες οι διασταυρώσεις στο Αγρίνιο που χαρακτηρίζονται από την επικινδυνότητα τους και στις οποίες καταγράφονται σωρεία ατυχημάτων. Το ζήτημα απασχολεί την Τροχαία που υπέβαλλε προτάσεις για κυκλοφοριακές αλλαγές σε επικίνδυνα σημεία.

Σφαιρική και εμπεριστατωμένη πρόταση  για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στις κατευθύνσεις των οχημάτων εντός του αστικού ιστού, κατέθεσε πρόσφατα το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Αφορμή αποτέλεσε η μελέτη των στατιστικών στοιχείων που αφορούν την  συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων σε επικίνδυνα σημεία και διασταυρώσεις στην πόλη του Αγρινίου.

Άμεσος στόχος του τμήματος τροχαίας Αγρίνιου αποτελεί η οδική ασφάλεια πεζών και οχημάτων και η ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ενδεικτικά, ένα από τα σημεία που προτάθηκε η άμεση λήψη μέτρων και ρυθμίσεων είναι η επικίνδυνη διασταύρωση των οδών Οινέως και Άγιου Γεωργίου καθώς και η- σε μικρή απόσταση- διασταύρωση των οδών Αγίου Γεώργιου και Βαρνακιώτη.

Μεταξύ των άλλων εξάλλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, από το Tμήμα Tροχαίας Αγρινίου προτάθηκε και η τοποθέτηση  στηθαίων τύπου NEW JERSEY  επί της ε.ο Αγρινίου – Θέρμου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας   ώστε να αποτρέπεται η επί τόπου στροφή των οχημάτων , τακτική που έχει οδηγήσει σε τροχαία ατυχήματα στο εν λόγω σημείο.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 507 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.