Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:08 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 19:09

Γ. Στύλιος: Ανοικτές οι πόρτες του Υπουργείου για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών – 11η Διαβούλευση, ΚΑΠ Ν. Αιγαίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην τεράστια ευκαιρία που έχει η χώρα μας να εκμεταλλευτεί τα περίπου 102 δισ. ευρώ τα οποία θα «πέσουν» στην ελληνική αγορά την επόμενη εξαετία μέσω της νέας ΚΑΠ, του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος μιλώντας στην 11η Συνδιάσκεψη για την ΚΑΠ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νησί της Ρόδου. Ο κ. Στύλιος τόνισε δε ότι «οι πόρτες του Υπουργείου μας είναι ανοικτές για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα».

Ο ΥφΑΑΤ υπογράμμισε στην ομιλία του το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν υπέστη μείωση στον προϋπολογισμό της ΚΑΠ, κάτι το οποίο όπως τόνισε «αποτελεί μια προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής μας».

Επεσήμανε ακόμα ότι οι κατευθύνσεις της Εθνικής Στρατηγικής της χώρας μας είναι οι εξής:

-η χρήση των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής τεχνολογίας

-η μείωση της γραφειοκρατίας

-η προστασία του περιβάλλοντος

-η διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων 

-η εκπαίδευση

-η καινοτομία

-η συμβουλευτική 

-τα κίνητρα στους νέους να ενταχθούν στην παραγωγή και να μείνουν στην παραγωγή

Στην ομιλία του στάθηκε και σε ένα από τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια η ελληνική αγροτική οικονομία, που δεν είναι άλλο από τον κατακερματισμό του κλήρου, σημειώνοντας με έμφαση ότι «ο μέσος όρος του κλήρου στη χώρα μας είναι περίπου στα 15 στρέμματα, όταν ο Μ.Ο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πάνω από 150 στρέμματα».

Τέλος, ο κ. Στύλιος έκανε αναφορά σε ένα ακόμη θέμα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στην κλιματική κρίση, προσθέτοντας ότι «είναι μια μεγάλη πρόκληση. Η ΚΑΠ επιδιώκει να συναντήσει την Πράσινη Συμφωνία 2020-2030 και να συμπορευτούν τα επόμενα χρόνια». 

Στη συνδιάσκεψη μετείχαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, o Δήμαρχος Ρόδου, εκπρόσωποι Α΄ και Β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτές της Ν.Δ., εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων αγροτών, καθώς και υπηρεσιακοί φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Διαβάστηκε 485 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία