Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:06 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 11:24

Ανταύγειες στο σπίτι: 8 βήματα για να τις κάνεις μόνη σου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συμβουλές από το γνωστό κομμωτή Σπύρο Νάτσο για το πως θα κάνετε μόνες σας ανταύγειες στο σπίτι.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε ανταύγειες στο σπίτι μόνες σας. Πριν όμως ξεκινήσετε θα πρέπει να ξέρετε κάποια βασικά πράγματα, όπως για τα χρώματα και την τεχνική.

Γενικά στις ανταύγειες χρησιμοποιούνται ανοιχτά χρώματα για να δώσουν φως, όπως είναι οι ζεστές αποχρώσεις της καραμέλας, το μελί χρώμα και σταδιακά ανοίγουμε μέχρι τις πιο ασπριδερές ανταύγειες. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε ανταύγειες στο σπίτι μόνες σας. Πριν όμως ξεκινήσετε θα πρέπει να ξέρετε κάποια βασικά πράγματα, όπως για τα χρώματα και την τεχνική.

Γενικά στις ανταύγειες χρησιμοποιούνται ανοιχτά χρώματα για να δώσουν φως, όπως είναι οι ζεστές αποχρώσεις της καραμέλας, το μελί χρώμα και σταδιακά ανοίγουμε μέχρι τις πιο ασπριδερές ανταύγειες. Καλό θα είναι το χρώμα των μαλλιών σας να είναι μεσαίου τόνου και πάνω, διότι στα σκούρα μαλλιά το ξάνοιγμα είναι αρκετά δύσκολο και μπορεί να προκύψουν ανεπιθύμητα χρώματα(πορτοκαλί) που είναι δύσκολο να εξουδετερωθούν και να καλυφθούν με ρεφλέ. θα είναι το χρώμα των μαλλιών σας να είναι μεσαίου τόνου και πάνω, διότι στα σκούρα μαλλιά το ξάνοιγμα είναι αρκετά δύσκολο και μπορεί να προκύψουν ανεπιθύμητα χρώματα(πορτοκαλί) που είναι δύσκολο να εξουδετερωθούν και να καλυφθούν με ρεφλέ.
 
Γι’ αυτό θα σας συμβούλευα αν τα μαλλιά σας είναι σκούρα καστανά, καστανά ή μαύρα καλύτερα να κάνετε τις ανταύγειες στο κομμωτήριο. Η ανταύγειες στο σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση, γι’αυτό ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δώσουμε για να πετύχετε ένα άψογο αποτέλεσμα.

Ανταύγειες στο σπίτι.
Θα χρειαστείτε :

Χτένα μαλλιών με μακριά ράχη
Βούρτσα μαλλιών
Κλάμερ
Μπολάκι και πινέλο για τη βαφή
Ντεκαπάζ και οξυζενέ
Αλουμινόχαρτο
Μεταλλικά κλιπς
 
Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 1
 
Αναμείξτε στο μπολάκι το οξυζενέ μαζί με το ντεκαπάζ σε αναλογία ένα προς ένα σύμφωνα με τις οδηγίες. Πάρτε μία τούφα από τα μαλλιά σας από τη μέσα πλευρά και απλώστε το ντεκαπάζ για να κάνετε το τεστ. Αφήστε 10 με 15 λεπτά και σκουπίστε με ένα βρεγμένο βαμβάκι μέχρι να πετύχετε την απόχρωση που θέλετε στα μαλλιά σας. Αν το χρώμα δε σας ικανοποιεί απλώστε πάλι ντεκαπάζ και αφήστε άλλα 5 με 10 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να καταλήξετε στο επιθυμητό τόνο. Με αυτόν τον τρόπο θα υπολογίσετε και την ώρα που χρειάζονται τα μαλλιά σας για να ανοίξουν.
 
Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 2
 
Τα μαλλιά σας θα πρέπει να είναι δύο μέρες άλουστα για να υπάρχει φυσική λιπαρότητα στις ρίζες. Αν τα μαλλιά σας λαδώνουν γρήγορα τότε μπορεί να τα έχετε λούσει και την προηγούμενη μέρα.
 
Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 3

Βουρτσίστε καλά τα μαλλιά σας για να ξεμπλεχτούν από τους κόμπους.Καλό θα είναι να είναι ισιωμένα από τη προηγούμενη μέρα για διευκόλυνση.

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 4

ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ 04

Χωρίστε τα μαλλιά σε τέσσερα τμήματα. Στη συνέχεια καντε μία χωρίστρα στη μέση του κεφαλιού και πιάστε με κλάμερ δεξιά και αριστερά στους κροτάφους. Τώρα προχωρήστε στο πίσω τμήμα του κεφαλιού και επίσης κάντε μία χωρίστρα στη μέση και πιάστε τις τούφες δεξιά και αριστερά.

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 5
 
ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ 05
 
Με το πίσω μέρος της χτένας χωρίστε σε ευθεία ένα τμήμα των μαλλιών και πάχος περίπου 1-2 εκατοστά. Ξεκινήστε από την περιοχή, ακριβώς πάνω από το αυτί. Τώρα με το πίσω μέρος της χτένας προσπαθήστε να πάρετε πολύ λεπτές τούφες μαλλιών, ενώ θα πρέπει να αφήνετε ανάμεσα μικρά διαστήματα για να υπάρχουν κενά (όπως στη φωτο).

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 6

ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ 06

Σηκώστε τις λεπτές τούφες που ξεχωρίσατε από τα υπόλοιπα μαλλιά και τοποθετήστε από κάτω το αλουμινόχαρτο. Τώρα με το πινέλο της βαφής παίρνετε μία ποσότητα ντεκαπάζ και την απλώνετε πάνω τους. Αφήνετε 1-2 εκατοστά από τις ρίζες και κατεβαίνετε μέχρι και τις άκρες. Διπλώνετε το αλουμινόχαρτο πρώτα δεξιά και αριστερά και ύστερα από κάτω προς τα πάνω για να κλείσετε μέσα τις ανταύγειες. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζετε στα ακριβώς από πάνω μαλλιά.

TIP: Χρησιμοποιήστε τα σιδερένια κλιπάκια για να στερεώσετε καλά τα αλουμινόχαρτα. Εάν γλιστρήσουν υπάρχει κίνδυνος η βαφή να τρέξει από κάτω.

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 7

Αφού τελειώσετε όλο το κεφάλι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο χρόνος ξανοίγματος δεν είναι ο ίδιος για όλα τα μαλλιά. Από αυτά που ξεκινήσατε πρώτα θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο από ό,τι τα πίσω που κάνατε τελευταία. Γι’ αυτό ελέγχεται σε συχνά χρονικά διαστήματα τον τόνο ξανοίγματος. Μόλις δείτε ότι τα μαλλιά σας έχουν φτάσει στον επιθυμητό τόνο τότε ξεβγάλτε τοπικά με νερό και σκουπίστε με μία πετσέτα.

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 7

Αφού τελειώσετε όλο το κεφάλι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο χρόνος ξανοίγματος δεν είναι ο ίδιος για όλα τα μαλλιά. Από αυτά που ξεκινήσατε πρώτα θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο από ό,τι τα πίσω που κάνατε τελευταία. Γι’ αυτό ελέγχεται σε συχνά χρονικά διαστήματα τον τόνο ξανοίγματος. Μόλις δείτε ότι τα μαλλιά σας έχουν φτάσει στον επιθυμητό τόνο τότε ξεβγάλτε τοπικά με νερό και σκουπίστε με μία πετσέτα.

TIP: Για να βοηθήσετε το χρώμα να ανοίξει πιο γρήγορα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι. Η θερμότητα θα τα βοηθήσει να ανοίξουν πιο γρήγορα

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 8

Αφού ολοκληρωθεί ο χρόνος, Λούστε τα μαλλιά σας με σαμπουάν δύο χέρια και στη συνέχεια χρησιμοποίησε κοντίσιονερ. Εάν θέλετε να δώσετε μια άλλη απόχρωση στα μαλλιά σας από αυτή που έχει προκύψει θα πρέπει να κάνετε ρεφλέ στην απόχρωση που θέλετε.

Αν θέλετε να είσαστε μέσα στη μόδα τότε θα σας συμβουλεύαμε να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις για ρεφλέ όπως το ash blonde, silver, battery blonde.

πηγή:  womanoclock.gr

Διαβάστηκε 1453 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 00:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.