Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:33 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 18:26

Βέργος: Η τεράστια βελτίωση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο 25χρονος φορ του Παναιτωλικού έχει βρει δίχτυα 9 φορές σε 18 εμφανίσεις του από την έναρξη των περσινών play out μέχρι σήμερα και αν υπολογίσουμε τον χρόνο συμμετοχής του σκοράρει κάθε 150 αγωνιστικά λεπτά.

Ήταν καλοκαίρι του 2020 όταν ο Νίκος Βέργος έγινε κάτοικος Αγρινίου και υπέγραψε στον Παναιτωλικό. Επί χάρτου, κακά τα ψέματα, προορίζονταν για back up του Νικολάς Ματσόλα και αυτό συνέβη στις αρχές της περασμένης σεζόν, μέχρι που ο Αργεντινός φορ στάθηκε άτυχος, τραυματίστηκε και εκείνος πήρε φανέλα βασικού.

Εύλογα όμως χρειάζονταν χρόνο, καθώς τη διετία 2018-2020 είχε παίξει λίγο και ένας ποδοσφαιριστής, πόσο δε φορ, πρέπει να αποκτήσει ρυθμό. Έτσι το φινάλε της κανονικής διάρκειας τον βρήκε με μόλις 2 γκολ σε 23 εμφανίσεις του, αμφότερα μάλιστα σε ένα μόνο ματς, εκείνο με την ΑΕΛ.

Στην πρεμιέρα των play out οι «κυανοκίτρινοι» υποδέχθηκαν τη Λαμία και γνώρισαν βαριά ήττα με 3-0, αποτέλεσμα μάλιστα που διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Στην ανάπαυλα εκείνης της αναμέτρησης ο 25χρονος στράικερ πέρασε ως αλλαγή και έκτοτε είναι εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ομάδας, ότι και αν έκανε/πέτυχε εκείνη.

Σα να γύρισε ένας διακόπτης. Παρουσιάζεται άρδην βελτιωμένος, απέκτησε αυτοπεποίθηση και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως στην τρέχουσα σεζόν συνεχίζει σε ανάλογο τέμπο.

Ας γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι. Στα 478 λεπτά που αγωνίστηκε σε εκείνο το «μίνι πρωτάθλημα» (7 αγώνες) βρήκε δίχτυα 3 φορές με μόλις 9 τελικές, ενώ μεταξύ άλλων είχε και 1 δοκάρι (με τη Λαμία). Έτσι τα «καναρίνια» τερμάτισαν στην 13η θέση και φτάσαμε στο διπλό μπαράζ με την Ξάνθη.

Στα Πηγάδια άνοιξε το σκορ αν και τελικά ο Παναιτωλικός ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού με 2-1, αλλά στη ρεβάνς επικράτησε 1-0 χάρις σε δική του εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, σε ένα γκολ που πέρασε στην ιστορία του συλλόγου και εκείνος έγραψε το όνομά του με τεράστια γράμματα στο «κυανοκίτρινο» βιβλίο. Γιατί; Μα επειδή του χάρισε την παραμονή του. Έτσι «ξόρκισε», τρόπο τινά, τη μεγάλη του χαμένη ευκαιρία στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου της πρώτης αναμέτρησης, όπου αν εκεί έκανε το 2-0 ίσως η ρεβάνς να αποκτούσε τυπικό χαρακτήρα.

Υπό αυτές τις συνθήκες στα 2 παιχνίδια με τους Θρακιώτες έπαιξε αθροιστικά 166 λεπτά και σημείωσε 2 τέρματα με μόλις 6 τελικές και αυτό «μεταφράζεται» πως στους 9 περσινούς «τελικούς» (play out&μπαράζ) ο Βέργος σημείωσε 5 γκολ στα 644′, μαζί με τις καθυστερήσεις, που τον είδαμε στο γήπεδο με μόλις 15 τελικές, ενώ είχε και 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα 1 δοκάρι και εκείνη της Ξάνθης. Ο απολογισμός του ήταν εντυπωσιακός.

Για την ιστορία εδώ θα πρέπει να σημειωθεί/υπογραμμιστεί κάτι. Όλοι μας στεκόμαστε στο γκολ του δεύτερου μπαράζ, όπου ψύχραιμα σκόραρε από τα 11 βήματα. Όμως ανάλογης σημασίας, ίσως και μεγαλύτερης, ήταν και το τέρμα που σημείωσε στο Αλκαζάρ την 2η αγωνιστική των play out, στο 1-1 που απέσπασε ο Παναιτωλικός στη Λάρισα. Αν τα «καναρίνια» έχαναν τότε κατά πάσα πιθανότητα το μέλλον θα «γράφονταν» διαφορετικά και η φάση του 50’ εκείνης της αναμέτρησης ήταν η «μισή» κατηγορία. Η άλλη μισή «κλείδωσε» το βράδυ της 30 Μαΐου.

Κλείνουμε την παρένθεση και πάμε στο «τώρα», δηλαδή στα πεπραγμένα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Βέργος έχει αγωνιστεί 704 λεπτά στα 9 πρώτα ματς, όπου ήρθε από τον πάγκο με Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και ξεκίνησε βασικός στα άλλα 7. Σε αυτό το διάστημα έχει ήδη σημειώσει 4 γκολ με 18 τελικές, ενώ μεταξύ άλλων «μετρά» και 1 δοκάρι (στα Γιάννινα).

Ας προσθέσουμε τώρα τα νούμερά του από τις 20 Μαρτίου, οπότε και άρχισαν τα περσινά play out. Σε 18 παιχνίδια όπου έπαιξε 1.348 λεπτά έχει σημειώσει 9 γκολ με συνολικά 33 τελικές, ενώ σημαντικός αριθμός από τις 24 που δεν βρήκαν στόχο ήταν «καθαρότατες» ευκαιρίες (π.χ. 2 δοκάρια).

Δηλαδή αυτό το διάστημα ο 25χρονος στράικερ βρίσκει, κατά μέσο όρο, δίχτυα κάθε 150 αγωνιστικά λεπτά ή 2 φορές κάθε 7 τελικές που επιχειρεί (1/3,6 για την ακρίβεια).

Αυτόματα διεκδικεί τον τίτλο ενός εκ των πιο βελτιωμένων ποδοσφαιριστών του ημερολογιακού έτους 2021, σε σχέση με το 2020.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 566 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.