Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  5:09 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 15:03

Αγρίνιο: Εγκαινιάσθηκε η έκθεση ζωγραφικής του Διονυσίου Μπαμπαρούτση «ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ξεχωριστή έκθεση παράστασης ιστορικών γεγονότων και στοιχείων ζωγραφικής εγκαινιάστηκε  την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά. Πρόκειται για έργα του ζωγράφου Αριστοτέλη Χατζηδέλιου με την επιμέλεια του  Διονύση Μπαμπαρούτση, με θέμα «ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Ο κ. Διονύσιος Μπαμπαρούτσης ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου και το Σύλλογο Φίλων Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου για τη διοργάνωση της έκθεσης  αναφέροντας ότι «πρόκειται για  μια προσπάθεια μνήμης και σεβασμού σε μία σύνδεση του παρελθόντος με τον παρόν.Ο λαός τα χρόνια της Επανάστασης είχε ανάγκη για επιβίωση και χρειάζονταν τόλμη, ψυχή και αποφασιστικότητα χαρακτηριστικά που συνάδουν με αυτά των αθλητών».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου συνεχάρη τον κ. Μπαμπαρούτση για την πρωτοβουλία και επισήμανε ότι η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στην εθνική παλιγγενεσία. «Το 2021 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τη χώρα μας. Γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από τον σημαντικότερο σταθμό στη νεότερη Ελληνική ιστορία: την κήρυξη του Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία. Είναι πραγματικά ξεχωριστή η σύνδεση που καταφέρνει να αναδείξει ο  Εκπαιδευτής, Παιδαγωγός και Γυμναστής κ.Διονύσης Μπαμπαρούτσης, τον οποίο ευχαριστούμε για την σημαντική του παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό και στον πολιτισμό της πόλης μας».

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης ανέφερε ότι ο αθλητισμός έχει τη θέση που του αξίζει μέσα στην παγκόσμια κοινότητα.«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Διονύσιο Μπαμπαρούτση, για την πρωτοβουλία και την ιδέα του,την οποία και οφείλουμε να τη διαδώσουμε διότι ο  αθλητισμός είναι η  ιστορία μας».

Διάρκεια έκθεσης έως 15 Δεκεμβρίου 2021.

Ώρες  λειτουργίας: 9:00-13:00 και 18:00-20:30

Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Για παιδιά από 12 ετών και κάτω είσοδος με SelfTest

Διαβάστηκε 468 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 10:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.