Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:18 μμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 21:21

Αγρίνιο: Παρουσίαση του βιβλίου «Αργυρό Πηγάδι Ορεινής Τριχωνίδας Ιστορία- Περιβάλλον- Πολιτισμός» (Κυρ 14/11/2021 18:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Θέρμου και ο Σύνδεσμος Αργυροπηγαδιτών προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: “Αργυρό Πηγάδι Ορεινής Τριχωνίδας Ιστορία- Περιβάλλον- Πολιτισμός” την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6 μ.μ. στο Imperial Hotel 1ο χλμ Ε.Ο Αγρινίου – Αμφιλοχίας.

Το βιβλίο επιμελήθηκαν οι: Βενετία Δημοβασίλη – Κωνσταντινίδη, Φιλόλογος Γιώργος Κωνσταντινίδης, Φυσικός Σπυριδούλα Πυρπύλη, Φιλόλογος, Δρ Μουσειολόγος.

Θα μιλήσουν: Γεώργιος Σταμάτης, Αρχαιολόγος MSc, Πρόεδρος της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με θέμα: “Αργυρό Πηγάδι: Αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια της διαχρονικής κατοίκησης του τόπου. Η συμβολή της κοινότητας στη διαμόρφωση της πολιτιστικής κληρονομιάς των ορεινών χωριών του Δήμου Θέρμου” , Χρυσούλα Σπυρέλη, Δρ Λογοτεχνίας, με θέμα: “Αργυρό Πηγάδι: Προφορικές μαρτυρίες και αξίες της παραδοσιακής κοινωνίας’’
Γιάννης Σελιμάς, Περιβαλλοντολόγος-M.Sc Οικονομική & Περιφερειακή Ανάπτυξη, Συντονιστής Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Ακαρνανικών Ορέων, με θέμα: “Παρακαλιά στη νέα εποχή: Το Αργυρό Πηγάδι σχολείο Αειφορίας”.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης. Είσοδος με μάσκα και επίδειξη πιστοποιητικού για εμβολιασμένους και νοσήσαντες και rapid test για μη εμβολιασθέντες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα κλειστό Σχολείο, στο Αργυρό Πηγάδι του Δήμου Θέρμου, άνοιξε τις πόρτες του ως Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών και φιλοδοξεί, ως χώρος εναπόθεσης της συλλογικής μνήμης και εμπειρίας, να συμβάλει στον προβληματισμό για την πορεία του τόπου μας. Ένα βιβλίο ακολούθησε.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 642 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 21:42
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.