Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:29 μμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 10:07

Η καταστροφική «πράσινη μετάβαση»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Ανδρέα Κλαυδιανού

 

Η ανθρωπότητα βιώνει τη πιο καλοστημένη επιστημονική απάτη όλων των εποχών. Σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στην κορύφωσή της μια γιγαντιαία προπαγανδιστική εκστρατεία περί κλιματικής αλλαγής, λόγω «υπερθέρμανσης του πλανήτη» από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Η θεωρία της «υπερθέρμανσης» εξαιτίας του CO2 (διοξείδιο του άνθρακα), που πρώτος την διατύπωσε ο φυσικός  Μπερ Μπόλιγκ, πολιτικοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Θάτσερ για να υποστηρίξει το πυρηνικό πρόγραμμά της. Το έδαφος προετοιμάζεται συστηματικά εδώ και 30 χρόνια από την πρώτη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα που έγινε το 1992 στο Ρίο ντε Τζανέϊρο, μέχρι την τωρινή Σύνοδο της Γλασκώβης (COP 26).

Τελευταία, υπό το φόβο να σκάσει η «επιστημονική» φούσκα της «υπερθέρμανσης», στην οποία παίζονται τρισεκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις ΑΠΕ, αντικαταστάθηκε ο όρος «κλιματική αλλαγή» με τον ευρύτερο όρο «κλιματική κρίση» που υπονοεί ακόμα και ψύξη του πλανήτη. Πράγματι πολλοί επιστήμονες, για επερχόμενη μείωση θερμοκρασίας μιλάνε.

Στην «κλιματική κρίση» αποδίδονται πλέον όλα τα φυσικά φαινόμενα και ειδικά τα έντονα καιρικά, τα οποία επίμονα προαναγγέλλουν, και τα βαφτίζουν με διάφορα ονόματα για να προκαλούν μεγαλύτερο δέος. Στη «κλιματική κρίση» οφείλονται, κατά τον πρωθυπουργό, οι καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού υπό συνθήκες άπνοιας. Στην «κλιματική κρίση» οφείλονται τα προβλήματα των δικτύων (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ) που προκαλούν οι νεροποντές και όχι στην ανύπαρκτη συντήρησή τους, μια και οι φόροι ταξιδεύουν στην Εσπερία για τα δάνεια. Η «κλιματική κρίση» φταίει που οι δρόμοι έγιναν ποτάμια γιατί, προηγουμένως, τα ποτάμια έγιναν δρόμοι. Η «κλιματική κρίση» φταίει για τις ορδές των λαθρομεταναστών που εισβάλλουν στη χώρα.

Η «υπερθέρμανση» εξ’ αιτίας της «κλιματικής αλλαγής» αποδίδεται στο CO2. Ένα αέριο ζωτικής σημασίας, που χωρίς αυτό δε θα υπήρχε ίχνος φυτού πάνω στη γη και κατά συνέπεια ζωής, κατάφεραν να το νοηματοδοτήσουν ως το αέριο του θανάτου. Επιπρόσθετα, όλο και ενισχύεται η επιστημονική άποψη, ότι η αύξηση του CO2 έπεται και δεν προηγείται της αύξησης της θερμοκρασίας.

Θεωρείται τεράστια απειλή για το μέλλον του πλανήτη μια συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των 400 ppm, όταν η ελάχιστη συγκέντρωση που απαιτείται για την φωτοσύνθεση είναι της τάξης των 200 ppm. Ενοχοποιείται κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, παραγωγών και καταναλωτών ενέργειας, ως μολύνουσα άμεσα ή έμμεσα τον πλανήτη με CO2, όταν παρόμοιες ή και μεγαλύτερες συγκεντρώσεις είχαμε στην προβιομηχανική εποχή.  Όταν τα κτήρια σχεδιάζονται για συγκεντρώσεις των 1.000 ppm και ακόμα μεγαλύτερες συγκεντρώσεις κρίνονται ασφαλείς για κλειστούς χώρους όπως υποβρύχια κλπ.

Δαιμονοποιείται το CO2, ανθρωπογενούς, προέλευσης ως το βασικότερο αέριο του θερμοκηπίου. Πέραν του γεγονότος ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου παρουσιάζεται ως μεγάλο κακό, ενώ χωρίς αυτό η γη θα είχε θερμοκρασία κατάψυξης, αποκρύπτεται συστηματικά το γεγονός ότι το κατ’ εξοχήν αέριο του θερμοκηπίου είναι οι υδρατμοί. Βλέπετε είναι λίγο δύσκολο η παγκόσμια οικονομική μαφία να ενοχοποιήσει και φορολογήσει τους ωκεανούς ως κύριους «παραγωγούς» υδρατμών.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, την, με διάρκεια αιώνων, εγγενή μεταβλητότητα του παγκόσμιου κλίματος, οφειλόμενη στις μεταβολές της ηλιακής ακτινοβολίας, την βάφτισαν «ανθρωπογενή». Κι’ ας κατοικούταν η Γροιλανδία, κι’ ας καλλιεργούσαν αμπέλια πολύ πιο βόρεια από ότι σήμερα σε παλαιότερες εποχές.

Τα μεγάλα ψέματα γύρω από τις εγγενείς κλιματικές μεταβολές έναν και μόνο στόχο εξυπηρετούν, να πείσουν τους ανθρώπους για την αλλαγή του τρόπου παραγωγής ενέργειας. Αυτό είναι μια συνειδητή στρατηγική επιλογή αποεπένδυσης και επανεπένδυσης των γκλομπαλιστών, στο πνεύμα της καπιταλιστικής θεωρίας μεγιστοποίησης του πλούτου και οφείλεται στο γεγονός ότι τα κέρδη από την παραγωγή αγαθών περιορίζονται εξαιτίας της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών παγκοσμίως. Μόνο που ο στρατηγικός αυτός επαναπροσανατολισμός δεν χρηματοδοτείται από την εκποίηση των πρότερων (θερμικών) μονάδων παραγωγής ενέργειας, αλλά από τους λαούς. Με αυτόν τον τρόπο η διεθνής οικονομική μαφία, μέσω των φόρων για τους ρύπους, έχει καταφέρει να βάλει το χέρι βαθειά στη τσέπη και του τελευταίου καταναλωτή.

Μαριονέτες της παγκοσμιοποίησης οι εκάστοτε κυβερνώντες τη χώρα μας, έτρεξαν από τους πρώτους να εφαρμόσουν τη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης». Η εκτόξευση της τιμής του ρεύματος σήμερα είναι η προβολή του ενεργειακού σχεδιασμού του 2010, που καμία ενδιάμεση κυβέρνηση δεν απέτρεψε και πολύ περισσότερο η σημερινή που έχει βάλει ως πρώτη προτεραιότητα την απολιγνιτοποίηση. Από εξαγωγέας ρεύματος (δηλαδή το ενεργειακό ισοζύγιο ήταν υπέρ των εξαγωγών) προ 20ετίας, κατάντησαν την Ελλάδα εισαγωγέα κατά το 1/3 των αναγκών της, το άλλο 1/3 το παράγει με εισαγόμενο φυσικό αέριο, ενώ έχουμε αυτάρκεια μόνο κατά το υπόλοιπο 1/3. Η Ελλάδα εισάγει ρεύμα από την Βουλγαρία, Ιταλία, Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία. Παράλληλα μπορεί και να εξάγει, αλλά το ενεργειακό ισοζύγιο τα τελευταία χρόνια είναι μονίμως αρνητικό.

Η υποτέλεια του πολιτικού συστήματος αφενός και αφετέρου ο πειθαναγκασμός που υφίσταται λόγω του δυσθεώρητου δημόσιου χρέους που πλησιάζει τα 400 δις, οδήγησαν στην πολιτική απόφαση της συρρίκνωσης (αποεπένδυσης) των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος. Όντας υπό γερμανική οικονομική κατοχή η χώρα, πρέπει να γίνει η ουρά της αναπτυξιακής στρατηγικής της Γερμανίας αγοράζοντας «μηχανές» ΑΠΕ, ηλεκτρικά αυτοκίνητα κλπ. Μόνο έτσι μπορεί να αιτιολογηθεί η απόφαση απολιγνιτοποίησης μέχρι το 2028. Οι εθελόδουλες κυβερνήσεις από το 2010 μιλάνε για εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό που όχι μόνο εθνικός δεν είναι αλλά στρέφεται κατά του εθνικού συμφέροντος.

Το 70% του φυσικού αερίου (ΦΑ) που εισάγεται στη χώρα μας μεταφέρεται με αγωγούς που διέρχονται από  τουρκικό έδαφος και ο νοών νοείτω! Ακόμα και με την αγορά δικαιωμάτων ρύπων, το κόστος του λιγνιτικού ρεύματος θα ήταν μικρότερο από αυτό του ΦΑ λόγω της εκτόξευσης της τιμής του τελευταίου, που εκτιμάται ότι δεν είναι συγκυριακή. Επιπλέον, η χώρα μας θα μπορούσε να έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση αγοράς δικαιωμάτων λόγω των τεράστιων αποθεμάτων λιγνίτη όπως έκαναν χώρες της βαλκανικής και η Πολωνία. Εκτός από λιγνίτη, η Ελλάδα διαθέτει και τεράστιες ποσότητες ΦΑ. Αφού ο «εθνικός σχεδιασμός» προέβλεπε την αντικατάσταση του λιγνίτη από το ΦΑ, γιατί τόσα χρόνια δεν δρομολογήθηκε η εξόρυξη του ΦΑ; Απλά γιατί ο σχεδιασμός δεν είναι εθνικός, είναι γερμανικός σε εθνικό έδαφος. Θα μπορούσαν να αναφερθούν πολλά ακόμα για τον αντεθνικό, αντιοικονομικό, και αντικοινωνικό ενεργειακό σχεδιασμό των κατοχικών κυβερνήσεων.

Η αύξηση της τιμής του ρεύματος, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των καυσίμων, εκτός από τις συνεπαγόμενες, προφανείς αυξήσεις όλων των αγαθών και υπηρεσιών, θα οδηγήσει πολλές παραγωγικές επιχειρήσεις σε περιορισμό δραστηριοτήτων ώστε να επιβιώσουν, μετεγκατάσταση στο εξωτερικό, κλείσιμο θυγατρικών μονάδων, πωλήσεις σε πολυεθνικές, πτωχεύσεις κλπ. επιφέροντας ακόμα ένα πλήγμα στη παραγωγική υπόσταση της χώρας, ενώ η κυβέρνηση θα επιδοτεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να καίνε το ακριβό ρεύμα που δεν έχουμε. Είμαστε πρωτοπόροι όμως στη προστασία του πλανήτη, τον οποίο ρυπαίνουμε σε ποσοστό 0,19%, όταν τα ποσοστά Κίνας και ΕΕ είναι 29% και 10% αντίστοιχα!

Υ.Γ. Μπροστά στο κίνδυνο έλλειψης ρεύματος το χειμώνα, η κυβέρνηση πανικόβλητη επανενεργοποιεί το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) της ΔΕΗ, επιβεβαιώνοντας, η ίδια, το αδιέξοδο που οδηγεί η στρατηγική της απολιγνιτοποίησης στην οποία πεισματικά επιμένει.

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Διαβάστηκε 653 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.