Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:37 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 12:50

Σταθμός του προγράμματος “Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη” το Αγρίνιο (εικόνες – βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από το πρωί μέχρι και τις 20.00 ποδηλάτισσες και ποδηλάτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής θα μπορούν να προσεγγίσουν το ποδήλατο «αλλιώς» και να μάθουν επιπλέον πληροφορίες για την χρήση του ποδηλάτου στην πλατεία Δημοκρατίας. Οι ανήλικοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε όμορφα παιχνίδια, μέσω των οποίων θα αντιληφθούν και σιγά – σιγά θα εμπεδώσουν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, αλλά και το γεγονός ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ισχύει για όλους.

Το Αγρίνιο σήμερα ζει μια μέρα αφιερωμένη στο ποδήλατο, μια μέρα γεμάτη με ποδήλατα! Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και των My Market στην πλατεία Δημοκρατίας μέχρι και τις 20.00 θα πραγματοποιηθούν δράσεις οι οποίες έχουν ως γνώμονα  τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και τη χρήση του ποδηλάτου για κοντινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη, για άθληση αλλά και ψυχαγωγία!

Το Αγρίνιο είναι ακόμη ένας σταθμός του προγράμματος «Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη Πόλη», μεταξύ των 19 συνολικά πόλεων που συμμετέχουν.

Οι εμπνευστές του προγράμματος έχουν ως στόχο να αυξηθεί το ενδιαφέρον για το ποδήλατο, να λυθούν απλές και καθημερινές απορίες σχετικά με την επιλογή ποδηλάτου, την ασφάλεια στις πόλεις, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες προς το ποδήλατο, «βλέποντάς» το ως το πιο φιλικό μέσο μετακίνησης!

Στο πλαίσιο του προγράμματος και καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσία των ανθρώπων του στην πλατεία Δημοκρατίας θα μπορεί ο εκάστοτε ποδηλάτης να πραγματοποιήσει δωρεάν έλεγχο του ποδηλάτου του, καθώς εξειδικευμένος τεχνικός θα μπορεί να ελέγξει το ποδήλατο σας και να σας δώσει συμβουλές για πιθανές αναβαθμίσεις, μικρορυθμίσεις ή αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία της ποδηλασίας ακόμα πιο απολαυστική και περισσότερο οικεία για να εντάξετε το ποδήλατό σας στην καθημερινότητά σας!

Πέραν όμως αυτών η προσεγγίσει του προγράμματος στους λιλιπούτειους ποδηλάτες, στα παιδιά του δημοτικού θα έχει βαθύτερη στόχευση, η οποία αποσκοπεί στο μέλλον και στην συχνότερη χρήση του ποδηλάτου από τις γενιές που έρχονται!

Συγκεκριμένα, μέσα από παιχνίδια που έχουν ως βασικό συστατικό τον ΚΟΚ θα μπορούν να παραλάβουν δίπλωμα οδήγησης ποδηλάτου!  Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ενσκήψει στο ζήτημα και μέσα από όμορφα παιχνίδια που έχει δημιουργήσει ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν και σιγά – σιγά να εμπεδώσουν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, αλλά και το γεγονός πως ο ΚΟΚ ισχύει για όλους μας ακόμη και για τα ποδήλατα βάζει το δικό του «λιθαράκι» στο πρόγραμμα αυτό!

Ακόμη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα μπορεί κανείς να δοκιμάσει εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση  όπως ηλεκτρικό πόλης και ηλεκτρικό trekking.

Δείτε τι δήλωσε για τη διοργάνωση ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Β. Φωτάκης:

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 358 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.