Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:28 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 20:04

Γιορτή κρασιού και παραδοσιακής πίτας στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου την Τετάρτη 3/11/2021

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βασιλοπούλου, ο Σύνδεσμος Βασιλοπουλιωτών “Η Βελά” και ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού προσκαλούν στη γιορτή κρασιού και παραδοσιακής πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3/11 το πρωί, μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Η πρόσκληση:

Τριήμερος εορτασμός τις ανακομιδής των λειψάνων του πολιούχου του χωριού μας, Αγίου Γεωργίου.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βασιλοπούλου, ο Σύνδεσμος Βασιλοπουλιωτών “Η Βελά” και ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού μας, στα πλαίσια της πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Βασιλόπουλο, σας προσκαλεί στη γιορτή κρασιού και παραδοσιακής πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 το πρωί, μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Ο Ναός μας έχει τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου, το οποίο θα βρίσκετε όλες τις ημέρες από Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έως και 3 Νοεμβρίου, σε δημόσιο προσκύνημα.
Η 3η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου, είναι η ημερομηνία που κατά την παράδοση οι αμπελουργοί συνήθιζαν να ανοίγουν τα κρασιά της νέας σοδειάς και σε πολλά μέρη αποκαλείται του Αγίου Γεωργίου του μεθυστή.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην πανήγυρη και στον επίλογο της να απολαύσετε εκλεκτά κρασιά από Βασιλοπουλίτες παραγωγούς, παραδοσιακές πίτες της περιοχής και εκλεκτά εδέσματα, εννοείτε δωρεάν.
Το χορευτικό του δραστήριου Συλλόγου Χοβολιωτών Αστακού ,θα μας παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Πατρίδας μας.

Σας περιμένουμε

Οι φωτογραφίες είναι από το 2019

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 339 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.