Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  7:35 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 09:43

Κόνισκα Θέρμου: Με επιτυχία η γιορτή τσίπουρου και κάστανου (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου στην Κόνισκα Θέρμου η καθιερωμένη γιορτή τσίπουρου και κάστανου. 

Μια γιορτή που, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας σε ανάρτησή του,  έχει καταστεί θεσμός για την Κόνισκα και την περιοχή, έχει τύχει ευρύτερης αναγνώρισης και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή σ΄ αυτό το ορεινό χωριό.

“Πρόκειται για μία από τις σημαντικές εκδηλώσεις στην περιοχή του Δήμου Θέρμου κι αυτό κυρίως γιατί είναι συνυφασμένη με την παράδοση και με την παλιότερη παραγωγική δραστηριότητα της ορεινής αυτής περιοχής. Συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, στον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρίας Κόνισκας και στον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινότητας Κόνισκας, καθώς και σε όλους όσοι προσέφεραν με οποιοδήποτε τρόπο για την πραγματοποίηση της γιορτής και φυσικά σε όλους όσοι παραβρέθηκαν σ’ αυτή στηρίζοντάς την με τη συμμετοχή τους. Και του χρόνου όλοι Μαζί!”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντάρας.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο δήμαρχος Θέρμου βλέπει κανείς τη φυσική ομορφιά του ορεινού χωριού, παραδοσιακό εξοπλισμό για την παραγωγή του τσίπουρου αλλά και το χορευτικό τμήμα που έδωσε γιορτινή διάθεση στην εκδήλωση.

spyros konstantaras 1 11 2021

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 693 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.