Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:32 πμ
 
wm small
Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 18:44

Δ. Ρούσης: καθήκον των συνδικαλιστών να διαφυλάξουν τα δικαιώματα των αστυνομικών και του συνόλου των πολιτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Αγρινιώτης αστυνομικός Δημήτρης Ρούσης , Μέλος του ∆.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., σημειώνει πως το πρόσφατο παράδειγμα στην περιοχή του Περάματος  αναδεικνύει  με ρεαλισμό την επικινδυνότητα του αστυνομικού λειτουργήματος.

Επισημαίνει παράλληλα την ανάγκη  η Πολιτεία άμεσα να βελτιώσει αφενός το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε την αφανή ή πραγματική εγκληματικότητα, αφετέρου να αναδιοργανώσει την ελληνική αστυνομία.

Αναλυτικά:

Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε ως χώρα (οικονομική κρίση, πανδημία, μεταναστευτικό κλπ) οι αστυνομικοί, στη συνεχώς μεταβαλλόμενη καθημερινότητα μας, αντιμετωπίζουμε πληθώρα αστάθμητων παραγόντων, που από τη μία στιγμή στην άλλη, ο ειδικότερος ρόλος του ενός, μπορεί άνετα να διαφοροποιηθεί ή ακόμη και να μετατραπεί.

Το πρόσφατο παράδειγμα, στην περιοχή του Περάματος, αναδεικνύει με ρεαλισμό την επικινδυνότητα του αστυνομικού λειτουργήματος.

Η εγκληματικότητα, φαινόμενο απόλυτα συνυφασμένο με την ανθρώπινη δραστηριότητα και εξέλιξη, καταδεικνύει την ανάγκη ώστε η Πολιτεία άμεσα να βελτιώσει αφενός το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε την αφανή ή πραγματική εγκληματικότητα, αφετέρου να αναδιοργανώσει την ελληνική αστυνομία.

Οι αλλαγές και οι πολυεπίπεδες μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες στη χώρα μας, πρέπει να αποτελέσουν παρακαταθήκη της μιας γενιάς στην επόμενη. Από τον ακραίο ατομικισμό και το πελατειακό κράτος, οφείλουμε να περάσουμε στο κράτος δικαίου όπου η Παιδεία, η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, η δικαιοσύνη, η υγεία, οι κρίσεις και οι προαγωγές των στελεχών (χωρίς κοµµατική καθοδήγηση, µε μοναδικά κριτήρια τις δυνατότητες, τα κατεχόμενα προσόντα και τις ειδικευμένες γνώσεις και υπηρεσιακές ανάγκες), πρέπει να αποτελέσουν τους πυλώνες των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Προτεραιότητα και καθήκον των συνδικαλιστών, και του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα, είναι να αποτελέσουν την εγγύηση για τη διαφύλαξη των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των µελών µας, αλλά και του συνόλου των συνανθρώπων µας, με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε να ανακτήσουμε το χαμένο κύρος στη συνείδηση της κοινωνίας και να αυξήσουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη !!!

Ως εργαζόμενοι, αναμένουμε τις πρωτοβουλίες και τις προτεραιότητες της Πολιτείας µε ιδιαίτερη αγωνία !

Δημήτρης Ρούσης

Πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστηµών του ΕΑΠ,

Μέλος του ∆.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.),

Ιδρυτικό µέλος της συνδικαλιστικής παράταξης ”Μπροστά”

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 430 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 22:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.