Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:31 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 14:32

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου-Αγρίνιο: οι μαθητές τιμούν τους ήρωες του 1940 με κατάθεση στεφάνων (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mε την παρέλαση αύριο, Πέμπτη, κορυφώνεται και στο Αγρίνιο ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η μαθητιώσα νεολαία ετοιμάζεται να παρελάσει για πρώτη φορά αφότου έπεσε η σκιά της πανδημίας. Τελευταία παρέλαση ήταν αυτή της 28ης Οκτωβρίου 2019.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Έπος του «Όχι» ωστόσο έχουν ξεκινήσει και σήμερα, Τετάρτη 27η Οκτωβρίου, στο μνημείο Πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από μαθητές και φορείς της Εκπαίδευσης.

Έλαβε χώρα παρουσία εκπροσώπων των αρχών και φορέων του Αγρινίου ενώ παιάνισε η Φιλαρμονική Αγρινίου.

Αυριο,ανήμερα της Επετείου, στις 10:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και στις 10:30 θα γίνει η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.

Στις 11:00 θα ξεκινήσει η παρέλαση που θα διεξαχθεί επί της οδού Παπαστράτου, Πλατείας Δημοκρατίας, πεζοδρόμου Χαρ.Τρικούπη με πέρας στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή.

Οι μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου θα γίνουν με θεατές και υγειονομικά μέτρα.

Οι μαθητές θα φορούν μάσκα πριν και μετά την παρέλαση, ενώ αυτή δεν θα είναι υποχρεωτική όταν θα βρίσκονται σε στοίχιση. Για τους θεατές, το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 486 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.