Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:42 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 23:02

Παναιτωλικός: «Συννεφιασμένη» Κυριακή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη χειρότερη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής πραγματοποίησε  ο Παναιτωλικός κόντρα στον ΟΦΗ, προβληματίζοντας με την αγωνιστική του εικόνα τον κόουτς Αναστασίου.

Οι Αγρινιώτες έμοιαζαν τρακαρισμένοι κι εγκλωβισμένοι κόντρα στους Κρητικούς, αν και βρέθηκαν νωρίς μπροστά στο σκορ με το γκολ του Καρέλη.

Τα γνωστά θέματα μεσοαμυντικά

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Παναιτωλικός δεν ήταν στιβαρός στο ανασταλτικό κομμάτι. Η φάση του πρώτου γκολ είναι ενδεικτική, με τον Λάμπρου να φτάνει σαν σε προπόνηση στο ύψος της μικρής περιοχής και τον Μαλή να στέκεται άτυχος στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα.

Τα αμυντικά προβλήματα διογκώθηκαν στην επανάληψη, όπου ο ΟΦΗ θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ αλλά ο Μελίσσας φώναξε «παρών». Γενικά αρκετά καλή εμφάνιση από τον Έλληνα κίπερ, αν και αδράνησε σε μεγάλη διπλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων, υπολογίζοντας λάθος την πορεία της μπάλας, που κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του.

Ο Αντούνες δε βοήθησε σε κανένα κομμάτι τους ματς. Ο Λούι με εξαίρεση τη φάση του γκολ κινήθηκε σε «ρηχά» νερά. Μάλιστα, φέρει ευθύνη και στη φάση της ισοφάρισης, αφήνοντας κενό τον εξωτερικό διάδρομο στον Λάμπρου, ενώ ο Ντουάρτε κάλυπτε σωστά την εσωτερική πλευρά.

Οι Μαλής και Βργκοτς είχαν τα θέματα τους, ενώ επιφορτίστηκαν και με δημιουργικά καθήκοντα ανεπιτυχώς. Η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση ήταν κάκιστη, με αποτέλεσμα οι δυο στόπερ να προσπαθούν να βρουν τους επιθετικούς με «γιόμες», χωρίς αποτέλεσμα.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» η μεσαία γραμμή

Οι Τσιγγάρας και Βαρόνε έχασαν κατά κράτος τη μάχη του κέντρου. Οι ποιοτικοί και σκληροτράχηλοι Νέιρα, Μεγιάδο και Γκαγιέγος «μασούσαν» σίδερα. Ευνοημένοι κι από την ανοχή του ρέφερι Γρατσάνη στο σκληρό τους παιχνίδι, εγκλώβισαν τους κεντρικούς χαφ του Τίτορμου.

Ο Ντουάρτε προσπάθησε, κέρδισε αρκετά φάουλ αλλά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει  ιδιαίτερα. Ο Μόρσεϊ συνέχισε τις «ανούσιες» εμφανίσεις του, ενώ και στο 51’ που θα μπορούσε να κερδίσει πέναλτι φέρθηκε «χαζά», συνεχίζοντας τη φάση ανεπιτυχώς.

Επιτέλους γκολ ο Καρέλης, δεν τροφοδοτήθηκαν οι Βέργος και Ζεστέντ

Το πιο ευχάριστο γεγονός της χθεσινής αναμέτρησης ήταν το γκολ του Νίκου Καρέλη. Ευχή όλων να συνεχίσει να σκοράρει ο Έλληνας φορ, καθώς η ομάδα το έχει ανάγκη. Μετά το τέρμα, βέβαια χάθηκε στη γενική μετριότητα, καθώς ούτε αυτός ούτε οι Βέργος και Ζεστέντ τροφοδοτήθηκαν επαρκώς. Επίσης, υπέπεσε στο πέναλτι, που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς δεν πρόλαβε να «μαζέψει» το χέρι του.

Κέρδισε τη μάχη των πάγκων ο Νιόπλιας, κόστισαν οι απουσίες

Αν και ο σχηματισμός την ενδεκάδας που ανακοινώθηκε πριν το ματς έδειχνε πως ο Παναιτωλικός παρατασσόταν με το σύνηθες 4-3-3, ήταν ξεκάθαρο πως ο «πραγματικός» σχηματισμός ήταν το 4-4-2.

Η επιλογή αυτή δε βοήθησε καθόλου την ομάδα, καθώς οι Κρητικοί υπερτερούσαν αριθμητικά στο χώρο του κέντρου και μοιραία κυριάρχησαν. Οι εναλλακτικές στα χαφ, βέβαια, ήταν περιορισμένες, αφού ο Φλόρες προερχόταν από διεθνείς υποχρεώσεις και οι Λατίνοι Ντίας-Μεντόζα-Μπαρμπόσα είναι τραυματίες.

Εμφανέστατη η απουσία του Ντίας, που αποτελεί τον στυλοβάτη του φετινού Παναιτωλικού, αλλά κι εκείνες των Μεντόζα-Μπαρμπόσα, που είναι ό,τι ποιοτικότερο διαθέτει δημιουργικά ο σύλλογος.

«Εκκλησία» το γήπεδο, προκλητικοί οι Κρητικοί με μπροστάρη το Μαρινάκη

Η ατμόσφαιρα στο (πάλαι πότε) «κλουβί» ήταν για μια ακόμα φορά το λιγότερο υποτονική. Η ομάδα χρειάζεται το «σπρώξιμο» της κερκίδας σε στιγμές που δυσκολεύεται, αλλά η απουσία των οργανωμένων και η αμέτοχη παρατήρηση όσων βρίσκονται στην εξέδρα, σε συνδυασμό με τη χαμηλή προσέλευση, δημιουργούν ένα σκηνικό τύπου… Λαμίας στην «Προυσιωτίσσης».

Οι μοναδικές στιγμές έντασης (με την καλή έννοια) ήταν απόρροια της προκλητικής συμπεριφοράς του Μαρινάκη. Είχαμε καιρό να δούμε τέτοια στάση από έναν ποδοσφαιριστή που φόρεσε τα κυανοκίτρινα για δυο χρόνια και απολάμβανε την αγάπη του κόσμου του Αγρινίου. Με τα χθεσινά του πεπραγμένα έδειξε ασέβεια προς το σύλλογο.

Εκνευριστική η νοοτροπία των Κρητικών, εν γένει, με πολλές καθυστερήσεις. Σε τελική ανάλυση, όμως, πήραν αυτό που ήθελαν, όντας σαφώς καλύτεροι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 704 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.