Τρίτη, 30η Νοεμβρίου 2021  6:37 πμ
 
wm small
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 22:32

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους από την Κοινωφελή Δήμου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους λειτουργεί η Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου. Αναφέρει σχετικά η Θεατρολόγος Μαρίνα Καραφά:

Η εκπαίδευση του ανθρώπου όπως αυτή διαμορφώνεται στα σημερινά κοινωνικά δεδομένα καθορίζεται από τα ερεθίσματα τα οποία ο κάθε φορέας εκπαίδευσης προσφέρει.
Μελετώντας λίγο προσεκτικότερα την ιστορία του πολιτισμού θα διαπιστώσουμε ότι ο άνθρωπος χρησιμοποίησε ένα ακόμα μέσο μετάδοσης γνώσης, μηνυμάτων και πολιτιστικών πληροφοριών.
Το θέατρο!

Η θεατρική παράσταση είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από το θεατρικό παιχνίδι. Στο πρώτο, μιλάμε για εκμάθηση ενώ στο δεύτερο για τη γνωριμία του παιδιού με τον εαυτό του και τους άλλους.

Το Θεατρικό Παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός και η καλλιέργεια των στοιχείων του δραματικού λόγου επιτρέπουν την επικοινωνία με τα άλλα μέλη της ομάδας, αναπτύσσουν την έννοια του ρόλου υλοποιούν τη Δραματοποίηση ως μέθοδο διδασκαλίας και αγωγής.

Η Θεατρική Αγωγή ως μάθημα αποτελεί ένα πολυσύνθετο εργαλείο για την Ψυχική ενδυνάμωση των μαθητών. Άλλωστε, το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής δεν είναι για να αναδείξει κάποιο ταλέντο ή για να προετοιμάσει κάποια παιδιά ως επαγγελματίες του θεάτρου.

Σκοπός του μαθήματος του θεάτρου είναι η ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του μαθητή.

Μαρίνα Καραφά
Θεατρολόγος /εκπαιδευτικός /MSc

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 113 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα