Κυριακή, 17η Οκτωμβρίου 2021  12:32 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 18:02

Ξηρόμερο: Αντιδράσεις για την υποβάθμιση του Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων Βασιλόπουλου και Καραϊσκάκη του Δήμου Ξηρομέρου, Παναγιώτης Πετρονικολός και Λιγνός Αθανάσιος με την οποία και εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην υποβάθμιση του τετραθέσιου Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου Βασιλόπουλου-Καραϊσκάκη σε τριθέσιο, καλώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και φορείς να αντιδράσουν.

Αναφέρουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων συγκεκριμένα:

«Υποβαθμίσεως το ανάγνωσμα σε συνέχεια….

Μετά τις ιχθυοκαλλιέργειες, τα φωτοβολταϊκά, τις ανεμογεννήτριες, τα βιοκαύσιμα, το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των τραπεζών και ότι άλλο αναπτυξιακό ,η υποβάθμιση του τετραθέσιου Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου Βασιλόπουλου-Καραϊσκάκη σε τριθέσιο.

Το  υπουργείο  Παιδείας, με αρχείο excel, την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώνει την υποβάθμιση Δημοτικών Σχολείων , και σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης , προκρίνει και το Δημητρούκειο Δημοτικό Σχολείο.

Ο στόχος προφανής.. Η μη κάλυψη των υπαρχόντων κενών και οι περικοπές.

Έτσι, αντί για νέες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, ψαλιδίζουμε τις υπαρκτές ανάγκες.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι το φούσκωμα των τμημάτων με πάνω από 25 μαθητές, τη στιγμή που οι ανάγκες μετά από δυο (2) χρόνια πανδημίας , απαιτούν αραίωση των τμημάτων.

Ως κοινωνία, δεν μπορούμε να παραμένουμε άλλο αδρανείς σε τέτοιες πολιτικές.

ΚΑΛΟΥΜΕ πριν από όλους την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο, τους κατοίκους, το Διδασκαλικό προσωπικό, τις Κοινότητες  να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ-ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ.

Άμεσα, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: 

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 49 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα