Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:50 πμ
 
wm small
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 01:08

«Μνήμη με ουρά» από τον Δημήτρη Ινδαρέ με φόντο τον Αμβρακικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα γυρίσματα μόλις ολοκληρώθηκαν

Αυτός είναι ο τίτλος, «Μνήμη με ουρά» του νέου ντοκιμαντέρ, του Πατρινού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και τα γυρίσματα μόλις ολοκληρώθηκαν όπως ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο facebook.
Κάποιες τελευταίες ζωντανές μαρτυρίες από τον πόλεμο και την Kατοχή έδωσαν την ευκαιρία να βρεθούμε στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού, εκεί όπου άνθρωποι, πουλιά και ψάρια στήνουν ολοχρονίς το αέναο μεταναστευτικό γαϊτανάκι τους» σημειώνει ο γνωστός σκηνοθέτης και συνεχίζει: «Πρέβεζα, Σαλαώρα, Βούβαλος, Μενίδι, Αμφιλοχία …

Πώς όμως μπερδεύεται η μνήμη με το ψάρεμα; Και πώς η μουσική ξορκίζει τα δεινά του πολέμου; Το ίδιο το ντοκιμαντέρ ως προσέγγιση μοιάζει πολύ με το ψάρεμα: Τα πλάνα παγιδεύονται σαν τα ψάρια με τακτικές που μοιάζουν πολύ με τις αλιευτικές. Η κάμερα επιλέγει ό,τι αξίζει κάθε φορά να “φαγωθεί”, αφήνοντας τα υπόλοιπα να μεγαλώσουν. Η δε μουσική υπάρχει παντού, όσο το νερό υποβάλλει το ρυθμό των πραγμάτων.

Καινούργιοι φίλοι, άνθρωποι άξιοι, ευγενείς και γενναιόδωροι, ανταποκρίθηκαν στην καλλιτεχνική επιθυμία καταθέτοντας υλικό μπροστά και πίσω απ’ το φακό, με το δικό τους αισθητήριο. Όταν δούμε μαζί αυτά που δοκιμάσαμε παρέα, ελπίζουμε το αποτέλεσμα να φανεί αντάξιο της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν. Τους ευχαριστούμε. Η παραγωγή γίνεται στα πλαίσια του ειδικού προγράμματος του ΥΠΠΟ για την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας την περίοδο της πανδημίας».

thebest.gr

Διαβάστηκε 458 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.