Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:20 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 23:20

Παναιτωλικός: Παθιασμένος, αποτελεσματικός και (ολίγον) τυχερός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις εκτός έδρας υποχρεώσεις του ο Παναιτωλικός, πανηγυρίζοντας «τρίποντο» βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας.

Το πείσμα, η συγκέντρωση, η θέληση των παικτών και οι «εμπνεύσεις» του Αναστασίου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, που φάνηκε να «στραβώνει» όταν προηγήθηκε ο Ατρόμητος στο 44’.

Τα «συν» και τα «πλην» μεσοαμυντικά

Ο Τίτορμος είχε συμπαγή εικόνα από τη μέση και πίσω σε ένα ακόμα παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική απειλή που δέχθηκε σε κανονική ροή ήταν στο 74’, αμέσως μετά τη σέντρα του γκολ της ισοφάρισης. Αρκετά καλή εμφάνιση από το δίδυμο των στόπερ. Ειδικά η ωριμότητα του Μαλή εντυπωσίασε.

Παραφωνία βέβαια αποτέλεσε η αντιμετώπιση των στημένων φάσεων. Ουσιαστικά τα στημένα ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου για την εστία του Ρούσο. Έτσι δέχθηκε και το γκολ, σε μια φάση που τόσο ο Κορνέλιους, όσο και ο Ρούσο φέρουν σημαντική ευθύνη.

Γενικά ο Αργεντίνος κίπερ κινήθηκε σε «ρηχά νερά», καθώς οι περισσότερες έξοδοί  του ήταν ασταθείς. Ευθύνη, βέβαια, φέρουν και οι συμπαίκτες του που έκαναν πολλά φάουλ γύρω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά αντιδράσεις σαν κι αυτή της τελευταίας φάσης μπορεί να στοιχίσουν στο μέλλον. Ευτυχώς ο Στρούγγης ήταν εκατοστά πιο μπροστά και το VAR έσωσε την παρτίδα. Το ποδόσφαιρο, άλλωστε, θέλει και τύχη!

Ο Λουί ήταν σαφώς καλύτερος σε σχέση με την πρεμιέρα, ενώ ο Χουχούμης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και ορθώς αντικαταστάθηκε από τον Αντούνιες, που έκανε θετικό ντεμπούτο.

Βοήθησαν οι χαφ, κορυφαίοι οι Ντίας-Φλόρες

Το κέντρο του Παναιτωλικού στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο Βαρόνε, βέβαια, δεν έκανε το τέλειο παιχνίδι, έχοντας θεματάκια ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που ξεπεράστηκαν στην επανάληψη. Είχε, όμως, άξιο συμπαραστάτη τον Φλόρες, που έκοβε, πάσαρε, μάρκαρε. Εμφάνιση σύγχρονου χαφ, που φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ το παιχνίδι του Παναιτωλικού.

Για τον αρχηγό Ντίας δεν υπάρχουν λόγια. Πραγματικός «σκύλος» στο δεύτερο μέρος, κέρδισε την κόκκινη κάρτα του Μπεντινέλι και «έσπρωχνε» διαρκώς την ομάδα προς την επίθεση, «καταπίνοντας» χιλιόμετρα για ένα ακόμα ματς.

Με το ίδιο νόμισμα «πλήρωσε» τον Ατρόμητο-απέδωσαν όλες οι αλλαγές του Αναστασίου

Από στημένο βρέθηκε πίσω στο σκορ, με στημένες φάσεις έκανε και την ανατροπή! Οι Βέργος και Ζεστέντ μπήκαν νωρίς στο ματς, κι όχι μόνο πίεσαν την αντίπαλη άμυνα αλλά χάρισαν τη νίκη στον Παναιτωλικό.

Εντελώς ‘’to the point’’ (που λέμε και στο Αγρίνιο) οι αλλαγές του κόουτς, που πήρε το ρίσκο να παίξει με δυο φορ και δικαιώθηκε. Οι Καρέλης και Μεντόζα προσπάθησαν αλλά δεν βρέθηκαν σε αποδοτική μέρα. Καταλυτικός και ο Ντουάρτε που αντικατέστησε τον φιλότιμο Μόρσεϊ, μοίρασε την ασίστ στον Ζεστέντ, ενώ θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ λίγο αργότερα.

Το τελικό συμπέρασμα και η στήριξη του κόσμου

Ο Παναιτωλικός, λοιπόν, δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι, «έπαιξε τα ρέστα» του επιθετικά και έφυγε ως θριαμβευτής από το Περιστέρι. Οι έγκαιρες αλλαγές του προπονητή ήταν καθοριστικές και του αξίζουν τα εύσημα.

Οι Αγρινιώτες που βρέθηκαν στο γήπεδο αποθέωσαν παίκτες και προπονητή με το σφύριγμα της λήξης. Εκτός από τη χαρά της νίκης έλαβαν και το χειροκρότημα από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ανταπέδωσαν την 90λεπτη στήριξη τους.

Είναι εμφανές ότι η φωνή, ο παλμός, η ένταση αρέσει στους παίκτες της ομάδας. Και είναι πραγματικά κρίμα αυτή η ατμόσφαιρα να μην δημιουργείται και στο αγρινιώτικο «κλουβί». Αγωνιστικά φαίνεται πως ο σύλλογος μπορεί να διακριθεί φέτος και ο κόσμος πρέπει να αποτελέσει στήριγμα και έμπνευση, βοηθώντας με τη μαζική του παρουσία. Σε αυτήν την προσπάθεια κανείς Αγρινιώτης φίλαθλος ή οπαδός δεν περισσεύει.

Νικόλας Δρέλλιας

Ο Ντέιμπι Φλόρες

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 426 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.