Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:45 μμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 00:27

Παναιτωλικός: Με οδηγό την άμυνα να κάνει τη «ζημιά» στο Περιστέρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Super League… πράξη δεύτερη και ο Παναιτωλικός κοντράρεται με τον Ατρόμητο το απόγευμα της Κυριακής.

Αμφότεροι οι αντίπαλοι μπορούν να είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της πρεμιέρας. Ειδικά οι Περιστεριώτες κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη, αφού έβαλαν δύσκολα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό και απέσπασαν την ισοπαλία μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ανανεωμένος, φιλόδοξος και ελληνοποιημένος

Ο φετινός Ατρόμητος είναι ένα άκρως ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό project. Με προπονητή τον Λόπεθ (που είχε εξαιρετική σεζόν με το Βόλο πέρυσι) και μεταγραφικές κινήσεις από το «πάνω ράφι», φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει και πάλι, στοχεύοντας στην πρώτη εξάδα.

Τα δείγματα γραφής των φιλικών δεν ήταν τα καλύτερα. Πρόκειται, όμως, για μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι φάνηκε ότι θα αποτελέσει έναν από τους πιο δυσκατάβλητους αντιπάλους του πρωταθλήματος.

Εκτός των μεσοαμυντικών αρετών, με «κολόνες» τους Παπαδόπουλο, Χατζηισαΐα, οι Περιστεριώτες διαθέτουν μια πλειάδα επιθετικογενών ποδοσφαιριστών (όπως ο Μουνίθ, ο Κλωναρίδης, ο Καρτάλης, ο Σπιριντόνοβιτς, ο Μπεντινέλι, ο Κουλούρης), που μπορούν ανά πάσα στιγμή να απειλήσουν.

Απέναντι στον Ολυμπιακό, άλλωστε, τόσο ο Κουλούρης (με κεφαλιά) όσο και ο Μουνίθ (σουτ στο δοκάρι) θα μπορούσαν να είχαν δώσει το προβάδισμα στην ομάδα τους. Κι αφού δεν τα κατάφεραν μπροστά, άντεξαν την πίεση που ασκήθηκε από τον ποιοτικό αντίπαλο.

Στη βασική ενδεκάδα, μάλιστα, χρησιμοποιήθηκαν 6 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Κι όχι… ό,τι κι ό,τι, αλλά παίκτες με παραστάσεις από συλλόγους υψηλού επιπέδου. Αν, λοιπόν, ο Λόπεθ καταφέρει να «δέσει» το σύνολο του, ενδεχομένως να δούμε ωραία πράγματα και υψηλές «πτήσεις» από τον αθηναϊκό σύλλογο.

«Απόδραση» με συνοχή, υπομονή και αποτελεσματικότητα

Ο Παναιτωλικός στο επερχόμενο παιχνίδι καλείται να δείξει χαρακτήρα και να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Η αποστολή δεν είναι εύκολη, αλλά ποιο εκτός έδρας ματς θα είναι βατό για τους Αγρινιώτες;

Κατ’αρχάς, οι παίκτες του Αναστασίου πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι μεσοαμυντικά. Οδηγό αποτελεί η αμυντική συμπεριφορά κόντρα στον Αστέρα. Εάν ο Κουλούρης αντιμετωπιστεί τόσο καλά όσο ο Μπαράλες, οι πιθανότητες του κίπερ Ρούσο για διατήρηση δεύτερης σερί «καθαρής εστίας» αυξάνονται.

Από εκεί και πέρα, οι επιστροφές των Φλόρες, Μπαρμπόσα, Αποστολάκη, σε συνδυασμό με την σταδιακή ένταξη των Ζεστέντ, Αντούνιες, «λύνουν» τα χέρια του Αναστασίου. Ερωτηματικό, βέβαια, αποτελεί η συμμετοχή του Μεντόζα, ενός ποδοσφαιριστή που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τάχιστα την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση.

Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που οφείλει να εκμεταλλευτεί ο Παναιτωλικός, ώστε να διασπάσει την αντίπαλη αμυντική γραμμή. Οι Μόρσεϊ, Ντίας, Καρέλης ή Βέργος έχουν την ταχύτητα και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στους σχετικά αργούς Χατζηισαΐα και Παπαδόπουλο, εκμεταλλευόμενοι πιθανές αντεπιθέσεις.

Βέβαια, για να έχει νόημα ένα τέτοιο πλάνο απαιτείται αποτελεσματικότητα. Λογικά ο Παναιτωλικός δε θα έχει την πολυτέλεια να βρεθεί πολλές φορές σε θέση βολής, οπότε στις όποιες ευκαιρίες παρουσιαστούν η μπάλα πρέπει να… αναπαυθεί στο «πλεκτό», προς ικανοποίηση και των Αγρινιωτών που θα βρεθούν στο γήπεδο του Περιστερίου.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 419 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.