Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:52 μμ
 
wm small
Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 20:39

Παναιτωλικός: «λευκή» ισοπαλία με τον Αστέρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Λευκή» ισοπαλία μεταξύ Παναιτωλικού και Αστέρα στην πρεμιέρα της Super League, σε ένα σκληρό παιχνίδι με λίγες κλασικές ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Eλαφρώς διαφοροποιημένος ο σχηματισμός του κόουτς Αναστασίου σε σχέση με τα φιλικά, καθώς προτίμησε το «4-3-3». Ρούσο κάτω από τα γκολπόστ, Χουχούμης, Μαλής, Κορνέλιους και Λουί οι τέσσερις της άμυνας, με τους Βαρόνε και Τσιγγάρα να αγωνίζονται ως κεντρικοί χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Ντίας. Στα «φτερά» της επίθεσης έλαβαν θέση οι Μόρσεϊ (αριστερά), Μεντόζα (δεξιά) και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καρέλης.

Ο Αστέρας παρατάχθηκε ως εξής: Παπαδόπουλος, Aλβάρες, Ατιένθα, Καστάνιο, Καρμόνα, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα, Σίτο, Κρέσπι και Μπαράλες.

Το πρώτο ημίχρονο

Πολύ δυνατά μπήκε στο γήπεδο ο Παναιτωλικός, που είχε κλασική ευκαιρία με τετ-α-τετ του Καρέλη μόλις στο 3’. Ο κίπερ Παπαδόπουλος τον νίκησε, ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ αλλά από το ριπλέι δε φάνηκε παράβαση.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν τρία λεπτά αργότερα, με την κεφαλιά του Μπαράλες από πλεονεκτική θέση να περνά παράλληλα στην εστία και να καταλήγει άουτ.

Το πρώτο τέταρτο είχε καλό ρυθμό, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Αρκάδες πήραν την μπάλα στην κατοχή τους, προσπάθησαν να πιέσουν αλλά ο Παναιτωλικός ανταποκρίθηκε καλά στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Δεν ήταν το ίδιο ψύχραιμος, όμως, και στην ανάπτυξη του, καθώς έκανε «εύκολα» λάθη στο χώρο του κέντρου και προσπαθούσε να βγει μπροστά με μεγάλες μπαλιές ανεπιτυχώς.

Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Βαρόνε νίκησε δυο αντιπάλους στο χώρο του κέντρου τροφοδοτώντας τον Καρέλη. Ο Έλληνας φορ είχε την επιλογή του Μόρσεϊ στα αριστερά, αλλά προτίμησε να πλασάρει αδύναμα εκτός περιοχής, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει εύκολα.

Αν και ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις, στο πρώτο μέρος είδαμε μέτριο προς κακό ποδόσφαιρο. Ο Αστέρας είχε μόλις μια καλή στιγμή και ανούσια κατοχή της μπάλας. Ο Παναιτωλικός, από την άλλη, θα μπορούσε να σοκάρει τον αντίπαλο νωρίς με την τεράστια ευκαιρία του Καρέλη, αλλάζοντας άρδην την εικόνα του παιχνιδιού. Οι Αγρινιώτες δεν απέφυγαν κάποια εύκολα λάθη, αλλά δεν απειλήθηκαν. Σταθερός ο Κορνέλιους, καλή παρουσία από Βαρόνε και Μόρσεϊ, αρκετά δραστήριος αλλά με κακές επιλογές ο Καρέλης.

Η επανάληψη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πίεση από πλευράς Αστέρα. Ο Ριέρα έκανε ωραία ενέργεια στο 50’, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο έξω. Στο 56’, ο Ρούσο έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση τη σέντρα-σουτ του Άλβαρες.

Ο Παναιτωλικός απάντησε με καταπληκτική σέντρα του Μεντόζα στο 59’, αλλά οι Καρέλης και Ντίαζ δεν πρόλαβαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Αρκάδες συνέχισαν να κυριαρχούν, έχοντας ως σύμμαχο και τον ρέφερι Τσακαλίδη που σφύριζε προκλητικά υπέρ των Αρκάδων, κλείνοντας στα καρέ τους τους Αγρινιώτες. Σε ένα από τα πολλά στημένα στο 69’, ο Μπαράλες πήρε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Ρούσο μπλόκαρε εύκολα.

Ο Αναστασίου έβαλε επιθετικό στο 74’, με τον Βέργο να αντικαθιστά τον Μόρσεϊ και το σύστημα να γίνεται 4-4-2.  Πέντε λεπτά αργότερα ο Μεντόζα έκανε ωραία προσπάθεια στην αντεπίθεση, αλλά τα «χάλασε» στην τελική πάσα.

Ο Αστέρας απάντησε με το μακρινό σουτ του Μπαράλες στο 83’ να καταλήγει εκτός εστίας. Στιγμές αργότερα ο Μπελεβώνης πήρε τη θέση του Καρέλη.

Την τελευταία μεγάλη ευκαιρία απώλεσε και πάλι ο Μπαράλες στο 93’. Ο έμπειρος φορ βρέθηκε μόνος του σε πλάγια θέση στα αριστερά εντός μεγάλης περιοχής, αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο.

Ανώτεροι οι Αρκάδες στην επανάληψη, έβαλαν δύσκολα στην αγρινιώτικη άμυνα που δέχθηκε πίεση από τα πολλά στημένα γύρω από τη μεγάλη περιοχή της. «Υπεύθυνος» για αυτό και ο ρέφερι Τσακαλίδης που σφύριζε φουλ… Αστέρα. Εξαιρετικός ο Κορνέλιους, μαχητής ο Ντίαζ που κέρδισε σημαντικά φάουλ στο δεύτερο μέρος.

Η σύνοψη

Η λευκή ισοπαλία αφήνει ικανοποιημένο το σύνολο του Αναστασίου. Άκρως ισορροπημένο το πρώτο μισό, καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη. Σημασία έχει ότι ο Παναιτωλικός άντεξε απέναντι σε έναν πιο έτοιμο αντίπαλο. Παρ’όλα αυτά φαίνεται ότι ξέμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο μέρος και θέλει δουλειά μεσοεπιθετικά, ώστε να αποκτήσει αυτοματισμούς. «Βράχος» ο Κορνέλιους, που καθάρισε κάθε εναέρια μονομαχία και έσωσε την εστία από επικίνδυνες καταστάσεις.

Τα παραλειπόμενα

Μπορεί οι Αγρινιώτες να έχουν δίκιο για τα εύκολα κι… ανάποδα φάουλ που έδινε ο ρέφερι στον Αστέρα, αλλά υπάρχει μια φάση με το χέρι του Μαλή εντός περιοχής αρκετά… αμφισβητούμενη. Πάντως εξετάστηκε από το VAR και δε δόθηκε η εσχάτη των ποινών.

-Άλλη χάρη το γήπεδο με κόσμο, φωνές και χειροκροτήματα…

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 695 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 10:31
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.