Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:06 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 14:50

Νέα εποχή στον αγροδιατροφικό τομέα με σφραγίδα Σπήλιου Λιβανού – Αύξηση στο εισόδημα των παραγωγών από την πάταξη των «ελληνοποιήσεων»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι γνωστό στους γνωρίζοντες ότι από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, ο συντοπίτης μας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός είχε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα : Την αύξηση τιμών των προϊόντων προς όφελος των παραγωγών.

Χθες, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στη ΔΕΘ, επισκέφτηκε τα γραφεία του ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος) του ΕΛΓΟ στη Θεσσαλονίκη και παρουσίασε το νέο ψηφιακό σύστημα ελέγχων «Αρτεμις Plus” που ήδη λειτουργεί πιλοτικά για το γάλα και τα κτηνοτροφικά προϊόντα, το οποίο όπως είπε, θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα μέχρι τα τέλη του έτους.

O κ. Λιβανός δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσουν όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την εφαρμογή του νέου ψηφιακού συστήματος ελέγχων “Άρτεμις Plus».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα στην οποία συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα, συνδέεται με τα μητρώα του ΕΛΓΟ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αποτέλεσμα, μετά τους ελέγχους που γίνονται, να εντοπίζονται παρατυπίες και παρανομίες και να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή προστασία των καταναλωτών και των παραγωγών από «ελληνοποιήσεις». Πλέον το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΟ, με το σύστημα Άρτεμις Plus, θα γνωρίζουν πού πήγε κάθε σταγόνα γάλακτος.

Όπως ανακοίνωσε ο Σπήλιος Λιβανός, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλα ελληνικά προϊόντα πλην του γάλακτος, των γαλακτοκομικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, όπως η βρώσιμη ελιά, το λάδι, το μέλι κα.

Διαβάστηκε 342 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία