Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:42 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 18:12

Αποκαλυπτήρια προτομής στο Θέρμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Νίκου Α. Μαραγιάννη

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακαριστού Αποκουρίτη συγγραφέα, Κώστα Δήμου Μαραγιάννη πραγματοποιήθηκαν στις 22 Αυγούστου 2021 το πρωί στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θέρμου.

Συγχαίρω θερμά το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την πρωτοβουλία τους για ανέγερση της προτομής. Δήμαρχε Σπύρο Κωνταντάρα, σε θεωρώ φίλο και είσαι ένας τίμιος και ικανός Δήμαρχος, ασμένως συμφωνώ με αυτά τα ολίγα – λόγω χρόνου υποθέτω – που ανέφερες για τον Κ. Δ. Μαραγιάννη.

Εγώ έχω να προσθέσω, ότι το έργο του Λαογράφου είναι πολύ σημαντικό για κάθε κοινωνία, δεδομένου ότι αυτός καταγράφει, μελετά και διασώζει την πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις κάθε λαού.

Σε κάθε περίπτωση οι περισσότεροι που ασκούν εμπράκτως και δημοσίως το γράφειν και συγγράφειν, γνωρίζουν ότι η «ελεύθερη έκφραση» της άποψης είναι ένα αγαθό που δεν έχει μόνο οφέλη, έχει και τεράστιες ευθύνες και υποχρεώσεις.

Ο Κώστας Δήμου Μαραγιάνννης

-Ο Μαραγιάννης ήταν ένας συγγραφέας αυθεντικός, ένας βαθιά δημοκράτης και ακούραστος μαχητής της γραφής, της έρευνας και της μελέτης στις πρακτικές της λαϊκής κουλτούρας.

-Δεν κατέγραψε ιστορικές ανακρίβειες, ιστορικά λάθη, και απερίσκεπτα συμπεράσματα, διότι με την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, παραμορφώνεται η εικόνα του παρελθόντος,

-Ανέπτυξε τα φυσικά χαρακτηριστικά του Αποκουρήτικου χωριού και τις ανθρώπινες δραστηριότητες μαζί με την οικονομία του τόπου.

Οι προτομές και τα αγάλματα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι, καλλωπιστικά πλατειών˙ είναι σύμβολα ενωτικά και παραδείγματα προς μίμηση.

Ο Κώστας Δήμου Μαραγιάννης είναι σύμβολο.

-στα έργα του δεν υπάρχουν  Ιστορικές ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις.

-είναι ο Αυθεντικός, ο γνήσιος, ο υπεύθυνος,  ο αξιόπιστος και ειλικρινής.

-είναι ο Ιστορικός και ο Λαογράφος.

-είναι ο καταξιωμένος επιστήμονας.

-είναι το σύμβολο της πραότητας και του αλτρουισμού.

-είναι το σύμβολο της αλληλεγγύης με τις Ορθόδοξες Χριστιανικές αρχές.

-είναι το σύμβολο του Έλληνα πατριώτη.

-είναι ο γνήσιος, ο άμεμπτος,  Αποκουρίτης.

-Είναι ο Ευλογημένος του συνορίτη και γείτονά του, του Αγίου της Ρωμιοσύνης, Κοσμά Αιτωλού του Μέγα.

Αείμνηστε και Μακαριστέ συντοπίτη, Κώστα Δήμου Μαραγιάννη

Αθάνατος!

«το Απόκουρο και ο λαός του Ευγνωμονούντες»

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 631 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.