Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  9:23 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 17:42

Ο γρίφος του ανασχηματισμού στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τελικά ο Γιώργος Παπαναστασίου θα κάνει, ως είθισται, ανασχηματισμό στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής το Σεπτέμβριο που φτάνει στο μέσο της θητείας της;

Φυσικά και θα κάνει ή θα πρέπει τουλάχιστον να ανανεώσει τις θητείες των αντιδημάρχων που λήγουν… Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως, που εκτός από αναγκαίο είναι επιβεβλημένο λόγω της κόπωσης που εμφανίζει η Δημοτική Αρχή σε όλα τα επίπεδα, θα πρέπει πρωτίστως να βρεθεί ο πρόθυμος που θα αναλάβει την αντιδημαρχία της καθαριότητας.

Ασχέτως των όσων διαρρέονται επισήμως και ανεπισήμως από το Δημαρχείο, η ουσία είναι ότι σε μια δύσκολη συγκυρία με την ξαφνική παραίτηση του Χρήστου Γκούντα, ο Γιώργος Παπαναστασίου έχει βρεθεί μόνος του… Και υποχρεώθηκε να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να ασκεί και τα καθήκοντα του αντιδημάρχου καθαριότητας. Αν λυθεί αυτός ο… γρίφος, τότε σε μεγάλο βαθμό ο Δήμαρχος Αγρινίου θα μπορέσει να προχωρήσει στις αλλαγές που επιθυμεί ή τουλάχιστον σε όσες του επιτρέπει η προσκόλληση ορισμένων μελών της Δημοτικής Αρχής στις θέσεις που κατέχουν σήμερα.

Εξάλλου, μετά τη σύμπραξη του Γ.Παπαναστασίου με την τέταρτη σε δύναμη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Αγρινίου έχει περισσότερες διαθέσιμες επιλογές ως προς τα πρόσωπα.

Αλλά ένας εξίσου μεγάλος σκόπελος, πέραν από αυτόν του αντιδημάρχου καθαριότητας, για το Δήμαρχο Αγρινίου είναι να μπορέσει το σχήμα που θα παρουσιάσει να αφήσει όλους ικανοποιημένους και έτσι να διατηρηθεί και η συνοχή της παράταξης. Γι’ αυτό και φαντάζει πιο πιθανό ο Γ. Παπαναστασίου να κάνει τον ανασχηματισμό μετά την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου σε εκείνη την ψηφοφορία να αποφύγει τυχόν απώλειες από δυσαρεστημένους.

Και οι δυσαρεστημένοι δεν είναι ένας ή δύο… Είναι και εκείνοι που φέρουν βαρέως το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκαν για τη σύμπραξη με την παράταξη «ο τόπος μας αξίζει», είναι και εκείνοι που προβληματίζονται με τη μονιμότητα κάποιων σε συγκεκριμένα πόστα.

«Η αυτοδιοίκηση δεν είναι επάγγελμα, άλλοι εξέθρεψαν μόνιμους αντιδημάρχους και τους έκαναν επαγγελματίες στην αυτοδιοίκηση. Η αυτοδιοίκηση είναι προσφορά και χρειάζεται αίσθημα ευθύνης, όχι επαγγελματίες» έλεγε το 2014 ο Γ. Παπαναστασίου όταν για πρώτη φορά όριζε αντιδημάρχους. Έκτοτε έχουν περάσει επτά χρόνια και κάποιοι συνεχίζουν αμετακίνητοι στο ίδιο πόστο, ωσάν να είναι και αυτοί Δήμαρχοι… Και επειδή αυτά τα πόστα είναι πολύφερνα, δεν θα πρέπει κάποια στιγμή να μοιραστούν; Αυτό αναρωτιούνται ορισμένοι εντός της παράταξης.

Ο Γ. Παπαναστασίου μπορεί στα δημοτικά συμβούλια να επαναλαμβάνει συνεχώς στη αντιπολίτευση ότι ψάχνει να βρει θέματα για να αντιπολιτευτεί, όμως στο εσωτερικό της παράταξης είναι εκείνος που δημιουργεί θέματα όταν π.χ. δεν ρωτήσει κανένα για τη συνεργασία με την παράταξη, που προεκλογικά πέρασε από γενεές 14 τη Δημοτική Αρχή. Τώρα λοιπόν ο Δήμαρχος Αγρινίου καλείται πριν από όλα να βρει ένα σχήμα που τα στελέχη του να μπορούν να συνυπάρξουν χωρίς να υπονομεύεται η συνοχή της δημοτικής του ομάδας.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 408 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.