Τρίτη, 26η Οκτωμβρίου 2021  9:02 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 14:45

ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη Βουλή φέρνουν το ζήτημα της λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου βουλευτές του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, ερώτηση κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, οι Βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανασόπουλος. Η ερώτηση:

Από τα μέσα Ιουλίου 2021, τέθηκε συνολικά σε αναστολή λειτουργίας η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της Ελλάδας να μην διαθέτει ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ.  Το διάστημα αυτό, τα συχνότατα περιστατικά που χρήζουν αυτής τις ιδιαίτερης νοσηλείας, εξυπηρετούνται από άλλα Νοσοκομεία, μεταφέρονται εκτός νομού με δέσμευση ασθενοφόρων και με τη συνοδεία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού αποστερώντας το από την καθημερινή παροχή υπηρεσιών υγείας στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι σύντομα, μετά το κλείσιμο, θα επαναλειτουργούσε, η μονάδα παραμένει ακόμη σε αναστολή. Από το τέλος Αυγούστου η επαναλειτουργία της μετατέθηκε για τις 13 Σεπτεμβρίου.

Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι μετά την επαναλειτουργία της, η ΜΕΘ θα είναι μόνο για Covid-19 περιστατικά, αφήνοντας δραματικά ακάλυπτες όλες τις μη Covid-19 περιπτώσεις.

Όσο οι ανάγκες θα αυξάνονται, πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε μέσα στο 4ο κύμα της πανδημίας, θα συνεχίσει να υπάρχει η απόλυτη αδυναμία άμεσης περίθαλψης βαρέων περιστατικών μη Covid-19, με άμεσο κίνδυνο απώλειας της ζωής συνανθρώπων μας.

Ήδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, υλοποιείται διασωλήνωση ασθενών, γνωστών τουλάχιστον περιστατικών μη Covid-19, που παραμένουν για πολλές ώρες εκτός ΜΕΘ, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται αγωνιώδης αναζήτησης μέσω ΕΚΑΒ για εξεύρεση διαθέσιμης κλίνης ΜΕΘ σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας.

Παρά την υπέρβαση των ορίων αντοχής και της πρόθεσης συνεισφοράς του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων,  η ζωή και η υγεία των ασθενών τίθενται σε σοβαρούς κινδύνους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου:

  1. Να λειτουργήσει άμεσα η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, με δυνατότητα αντιμετώπισης  Covid-19 και μη Covid-19 περιστατικών;
  2. Οι κλίνες ΜΕΘ που θα διατεθούν να είναι επαρκείς για τις ανάγκες του νομού Αιτωλοακαρνανίας και να συνοδεύονται ταυτόχρονα με αύξηση του μόνιμου εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που είναι αναγκαίο για την αποτελεσματική λειτουργία τους;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

agrinionews.gr

 
Διαβάστηκε 141 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα